Pojačanje Manchester Uniteda o kojem će se pričati danas na ljekarskom pregledu

Pojedini navijači su razočarani, dok su neki zadovoljni

Pojačanje Manchester Uniteda o kojem će se pričati danas na ljekarskom pregledu

S. Mlaćo
Manchester United je na pragu novog pojačanja. Iako se očekivalo neko zvučnije ime, to se nije desilo, pa su Crveni đavoli novo pojačanje pronašli u Turskoj.

Popularni Fabrizio Romano prenosi da je završen transfer Wouta Weghorsta koji trenutno na posudbi u Bešiktašu. On je član Burnleya, a nastupao je i u Njemačkoj.

Ovaj iskusni Nizozemac je nastupao u svojoj zemlji, a kasnije i u Wolfsburgu, odakle je stigao u Burnley u julu 2022. godine. U prvom dijelu sezone u Turskoj upisao je 21 nastup uz deset pogodaka i četiri asistencije.

Manchester će Burnleyu platiti tri miliona eura, a Nizozemac bi danas trebao doći na ljekarski pregled te ozvaničiti saradnju.

Ako se ovaj transfer uspješno realizuje, Weghorst bi postao treći nizozemski igrač u Unitedovim redovima nakon Malacie i Van De Beeka. Tako nešto ne sluti na dobro za nizozemsku legendu Marca Van Bastena koji savjetuje Ten Hagu da ne osniva nizozemsku koloniju na Old Traffordu.

Oglasi

“Mislim da kada je previše Nizozemaca u momčadi, onda se može stvoriti opasna situacija. To smo vidjeli i u Barceloni, kada se tamo skupilo pet nizozemskih igrača i to ekipi nije pomoglo. Ten Hag bi trebao biti oprezan s ovom činjenicom", rekao je Van Basten.

Prošle sezone, za samo pola godine u Burnleyju, Nizozemac je upisao 20 premierligaških nastupa, zabio dva gola i tri puta asistirao.

Jedna od želja Manchestera navodno je bio Edin Džeko, ali po svemu sudeći Weghorst je na putu za Manchester i on će pomoći svom sunarodnjaku Ten Hagu da United odvede u Ligu prvaka nakon lošeg starta sezone.

U ovom klubu očigledno ne žele trošiti mnogo novca, iako su svoju kasu dobro 'olakšali' odlaskom Cristiana Ronalda koji je imao veliko primanja, a skrasio se u Saudijskoj Arabiji.

Čelnici Manchester Uniteda odlučili su donijeti pravilo po kojem će limitirati plate i nijedan igrač kluba neće imati sedmičnu platu veću od 200.000 funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Glavne zvijezde tima imat će plate u ovom rangu (između 180 i 200 hiljada funti sedmično) i na taj način će United pokušati smanjiti nezadovoljstvo i ljubomoru među fudbalerima zbog razlike u platama.

Svi oni, kao i sadašnje zvijezde koje imaju primanja u ovom rangu (Varane, Bruno, Maguire, Casemiro) imat će i kazne i ostat će bez dijela plate ako se ne uspiju plasirati u Ligu prvaka.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eno30
Ne mogu da vjerujem nasto je United spao, sta ta uprava radi uništiše klub
2 1
Robijasi_It
Pa eto onaj panj sto je liverpool platio 100 milki niko ne priča sto svi pričaju za manchesterove igrače kad plate nekog previse nevalja treba pokušat sa nekim platit malo a izvuc iz njega i previše
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi