Jurgen Klopp je nakon teškog poraza napravio nešto što niko drugi ne radi
Jurgen Klopp je samo sebe okrivio za jedan od najtežih poraza u trenerskoj karijeri (Foto: EPA)

Zato je poseban

Jurgen Klopp je nakon teškog poraza napravio nešto što niko drugi ne radi

M. Šljivak

Liverpool je danas na Amexu deklasiran od ekipe Brightona. Bilo je 3:0 za domaći sastav, a poraz Redsa mogao je biti i teži da nije bilo golmana Alissona koji je skinuo nekoliko dobrih šansi.

Liverpool igra veoma slabo ove sezone. Tim Jurgena Kloppa tek je na devetom mjestu i sve su dalje od pozicija koje vode u Ligu prvaka naredne sezone.

Klopp je nakon meča istakao kako ne pamti goru utakmicu u trenerskoj karijeri. Ne može da vjeruje šta se dešavalo na terenu.

"Ne pamtim goru utakmicu i to ne samo dok vodim Liverpool, nego otkako sam trener", rekao je Klopp i preuzeo je odgovornost za poraz.

"Za poraz sam odgovoran samo ja. Nisam sretan, moramo riješiti probleme, ali nemamo previše opcija. Imao sam određene ideje da pomognem timu, ali nije išlo kako treba".

Priznao je njemački stručnjak kako je veoma zabrinut zbog jako loše forme njegovog kluba.

Oglasi

"Kako ne bih bio nakon ovavke utakmice? Ne mogu samo reći 'eto, desilo se'. Zabrinuti smo svi".

"Frustriran sam. Nisam ni slutio pred utakmicu da bi se ovako nešto moglo desiti. Čestitam Brightonu na fenomenalnoj utakmici, bili su bolji", rekao je Klopp.

Njemački stručnjak je nakon utakmice bio svjestan da je ova utakmica bila katastrofalna za njegov tim i odlučio se izviniti navijačima Redsa.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka Klopp je otišao pred navijače i zatražio je oprost. Upravo su ovakve scene nešto što ga izdvaja od ostalih menadžera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Liverpool u narednom kolu ima još jedan težak zadatak i na Anfield im stiže još jedan posrnuli velikan Chelsea.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Nije on poseban, on je osrednji trener
0 7
user1647539682
Gori liverpul ja ne pamzim pa nista bas nista nesposobni sakati majko moja...i ja bi se izvinjavo sta ces drugo....samo to ces morat cesce radit ne licite na ekipu ****a ste
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti