Mulalić o pobjedi nad Leotarom i vječitom derbiju: Zamislite mi sada tražimo odgodu...

Plavi ostvarili prolaz dalje u Kupu BiH

Mulalić o pobjedi nad Leotarom i vječitom derbiju: Zamislite mi sada tražimo odgodu...

Željezničar je slavio protiv Leotara na Grbavici i prošao dalje (2:1).

Plavi su gubili, no golovima Štilića i Drlje na kraju zasluženo prošli dalje, ali nisu briljirali.

Svoje viđenje meča dao je šef struke Željezničara Edis Mulalić.

“Znali smo da nas čeka težak posao. Kontrolišemo sve pa se desil gol. Dečko je super pogodio, ali mi nismo gubili glavu. Vjerovali smo u sebe, dobro se vratili, te nam je na ruku išao i penal te crveni karton. Psihološki je u nastavku bilo drugačije. Mi smo morali u drugoj trećini terena preuzeti veću odgovornost, Drljo je nagradio se lijepim golom. Promijenili smo formaciju, igrali sa tri nazad, a gore zarotirali. Neobično je da se igra sa deset – osam. Bilo je više prostora, ali moralo je u zadnjoj trećini bolje. I ovo je slatko. Za sve prikazano smo zaslužili prolaz. Tražili smo drugi gol, igrali smo za prolaz i idemo dalje“, rekao je Mulalić.

Da li Željo može osvojiti Kup, ima tu klubova i iz nižeg ranga?

“Kada učestvuješ u nečemu želiš maksimum. Normalno da priželjkuješ neki slabiji tim, iz nižeg ranga. Imaju tu dvije utakmice, to je prednost. Danas napraviš grešku i ispadaš ko fišek. Leotaru je danas bilo lakše igrati, mentalni aspekt je veoma bitan. Prednost su dvije utakmice, bolje je nego jedna.

Oglasi

Što se tiče Leotara, drago mi je da je Maksimović tu, on radi odličan posao. Probudio je ekipu. Treba to istrpiti, on ima znanje i poštenje, kao i njegovi saradnici. Radio sam sa Damirom Memiševićem, doveli su ozbiljne igrače. Ja im želim svu sreću“.

Mulalić je pružio podršku igraču Leotara Kneževiću koji se povrijedio na zagrijavanju i kolima hitne pomoći je napustio Grbavicu.

Pohvalio je Igman, narednog rivala.

Imaju najboljeg trenera u ligi. Pošten je, vrhunski radnik. Promijenio je lik i djelo ekipe. Pratili smo, gledali... To je druga ekipa. Trener je iskusan, igrači znaju onda posao svoj, a cilj im je opstanak. Biće teška utakmica, ne znam kakva je podloga. Biće spektakl, otvara se stadion. Biće dobra utakmica“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Derbi sa Sarajevom u Mostaru. Vaš komentar? Željezničar ima mnogo veći broj utakmica za razliku od rivala.

“Zašto smo onda odgodili utakmicu? Tačka. Navijača neće biti? Zamislite da mi sada tražimo odgodu. Nećemo da igramo npr. Nevjerovatno... Mi radimo ko vojnici... Evo situacija sa Drljom, novinari su nam pomogli da nam neko da dokaz da može igrati“, rekao je Mulalić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Bravo Mulalicu, znanja nemas ali zato srece imas.
3 6
LevoKrilo
Sarajevo ispalo jednom u 10 godina u ranoj fazi i ovi iz željezničara se nešto javljaju gdje igra Sarajevo, e svašta? Trebalo je dobiti strašni Leotar sa dva igrača više, nauka je to...
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi