Možda je sjajan igrač, ali je nula od čovjeka: Bezobrazluk Brune Fernandesa šokirao fudbalski svijet

Dobio samo žuti karton

Možda je sjajan igrač, ali je nula od čovjeka: Bezobrazluk Brune Fernandesa šokirao fudbalski svijet

Endin Čaušević

Manchester United pobijedio je večeras na Old Traffordu Barcelonu sa 2:1 i plasirao se u osminu finala Evropske lige. Među najboljima na terenu bio je Bruno Fernandes koji je odigrao odličan meč, ali je jedan njegov bezobrazan potez iz drugog poluvremena bacio mrlju na sve to.

United i Barcelona odigrali su spektakularan dvomeč u okviru šesnaestine finala Evropske lige i ostaje samo žal što je jedan od ovih klubova u tako ranom dijelu nokaut faze morao da završi takmičenje.

Prvi meč na Camp Nou prije sedam dana završen je rezultatom 2:2, te je odluka o putniku dalje pala na Teatru snova.

Barcelona je vodila sa 1:0 od 18. minuti nakon što je gol iz penala uspio postići Robert Lewandowski iako su mnogi smatrali da je sudija prestrogo pokazao na bijelu tačku nakon duela Brune Fernandesa i Alejandrea Baltea.

Upravo je Fernandes bio ponajbolji igrač Redsa u nastavku utakmice i može se reći da je upravo on kreireo preokret Manchester Uniteda.

Portugalac je prvo u 47. minuti meča upisao asistenciju kada je Fred poravnao na 1:1, a bio je i kreator akcije u 73. minuti kada su domaći poveli sa 2:1 pogotkom Antonyja.

Oglasi

Međutim, mrlju na svoju sjajnu predstavu Fernandes je bacio u 60. minuti bezobraznim i nesportskim potezom, te može biti sretan što mu je glavni sudija ove utakmice pokazao na kraju samo žuti karton.

[twitter]https://twitter.com/StoolFootball/status/1628867116928585730[/twitter]

Naime, Fernandes je očito namjerno napucao loptu Frenkieja de Jonga koji je ležao na zemlji i prije toga sudija je već svirao prekršaj za Barcelonu.

No, Fernandes je to ignorisao i punom snagom je loptom udario De Jonga nakon čega je nastao totalni haos na terenu. Igrači Barce stali su u odbranu svog saigrača, dok se Fernandes "pravio Englez" i nije mu bilo jasno zašto su oni toliko ljuti na njega.

Oglasi

Na kraju je pored Fernandesa žuti karton dobio i Franck Kessie koji je prilikom tih varnica bio najaktiviniji.

Ipak, na kraju je United pobijedio sa 2:1 i prošao dalje dok je Barcelona završila sa svojim nastupom u Evropi za ovu sezonu, te je Blaugrani ostalo još da se takmiče u La Ligi i Kupu kralja.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Manchester United će kao i ostali učesnici osmine finala Evropske lige svog protivnika saznati već sutra jer je u 12 sati žrijeb parova u Nyonu.

Pored Uniteda plasman u osminu finala Evropske lige osigurali su još Sporting, Bayer Leverkusen, Juventus, Sevilla, Roma, Union Berlin i Shakhtar.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Da je Tesla znao da ce ljudi poput ovog ''novinara'' causa pisati za nekoga da je nula od covjeka, nikada nebi izmislio struju!
6 1
RuthlessDyni
Kažete najbolji igrač "Redsa"? Gdje ste vi kupili diplomu kad Manchester United nazivate Redsima.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi