Oglasio se i Ziljkić: Ofanzivac Sarajeva detaljno objasnio svoju stranu priče o incidentu na Tušnju

Sve se dešavalo nakon utakmice

Oglasio se i Ziljkić: Ofanzivac Sarajeva detaljno objasnio svoju stranu priče o incidentu na Tušnju

Admin Čaušević

Poslije posljednjeg sudijskog zvižduka za meč Sloboda - Sarajevo došlo je do incidenta u kojem su sa jedne strane učestvovali zaštitari te sa druge igrači i stručni štab FK Sarajevo.

Među učesnicima se nalazio i Almedin Ziljkić koji je putem Instagrama otkrio svoju stranu priče i u detalje ispričao šta se dešavalo.

Ofanzivac Sarajeva je naveo da se o svemu pokušava predstaviti kriva slika te da je on bio taj koji je prvi gađan flašom od strane nekog iz publike.

"Prvo da kažem, nisu to Tuzlaci, jer Tuzlaci su ljudine. Krenuo sam do člana rodbine, da mu dres poklonim, gdje su se našla dva čovjeka i počela po imencu da mi vrijeđaju ženu i dvoje djece, oni su mene gađali flašom, gdje sam je vratio i nisam mogao vjerovati šta se događa. Uz to lik iz obezbjeđenja se zaletio i nisam ni pomislio da će me udariti, u javnosti pokušava da se predstavi iskrivljena slika o svemu.

Danas sam dao gol i nisam slavio, jer sam igrao u Slobodi i nikada ne bi slavio. Opet kažem, Tuzlaci su moja braća, ovi pojedinci neka se stide. Evo momak sam kaže, da me napao kolega.

Ovo je sport, fudbal, nije mjesto u obezbjeđenju kompleksašima, koji hoće na foru da se čuje za njih", napisao je Ziljkić u storyju.

Oglasi

Inače, prema pisanju lokalnih medija nakon što su se strasti smirile podnesene su Upravi policije TK podnesene su dvije prijave i to protiv članova FK Sarajevo, odnosno fudbalera Ziljkića te trenera golmana Ibre Hodžića.

Kao razlog za podnošenje prijave navodi se protivno postupanje odredbama Zakona o sprečavanju narušavanja javnog reda i mira na sportskim terenima.

Za očekivati je da MUP TK tokom dana izda saopštenje u kojem će biti navedeni detalji nemilih scena kakvim svakako nije mjesto na fudbalskim stadionima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjećanja radi, u sjajnom ambijentu stadiona Tušanj pred 6.000 gledatelja viđen je odličan meč. Sloboda je vodila sa 2:0, ali je na kraju Sarajevo slavilo sa 2:3.

Nažalost, jedan od boljih mečeva u tuzalskom hramu fudbala posljednjih godina završio je u sjeni incidenta. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Uzasna su postala gostovanja u Tuzli i ranije Zenici, gora nego u BL ili kod ubica ili kod Zrinjskog, ali oni svakako imaju 259 navijaca i kad svi dodju nije to neki problem.
2 3
realista1982
Ja profesionalca,smiješan si Ziljkicu...!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi