Velež odgovorio Željezničaru: Vaš ustupak, dragi prijatelji, Velež je platio onako kako ste tražili

"Rat" saopštenjima

Velež odgovorio Željezničaru: Vaš ustupak, dragi prijatelji, Velež je platio onako kako ste tražili

A. Beganović

Prvi susret polufinala Kupa Bosne i Hercegovine danas će u Mostaru odigrati Velež i Željezničar. Uoči ovog meča traje svojevrsni "rat" saopštenjima, a nakon Željezničara oglasio se i Velež.

Duel starih rivala privlači mnogo pažnje, a posljednjih dana o meču Veleža i Željezničara se mnogo piše i zbog toga što na tribinama stadiona Rođeni neće biti gostujućih navijača.

Naime, paopularni Manijaci su odlučili da bojkotuju susret zbog tribine na kojoj je bilo planirano da budu smješteni, a u njihovoj odluci podržao ih je u Željezničar koji je objavio i službeno saopštenje po tom pitanju.

No, nije dugo trebalo da se oglase i iz redove aktuelnog osvajača Kupa naše zemlje, mostarskog Veleža. Upravni odbor Rođenih odgovorio je na saopštenje Željezničara, a njihov odgovor prenosimo u cjelosti.

"Fudbalski klub Velež Mostar izražava začuđenost saopštenjem za javnost kojeg je večeras izdao Fudbalski klub Željezničar. Naše sportske rivale i prije svega prijatelje moramo upoznati sa činjeničnim stanjem kada je u pitanju naš stadion, a koji se još uvijek nalazi u fazi izgradnje. Upravo zbog toga, jer ćemo u skorijoj budućnosti i zvanično najaviti da počinjemo s projektom izgradnje južne tribine na našem stadionu, nažalost, nije bilo moguće izaći u susret i ustupiti 5% kapaciteta tribina na način kako su to zahtijevali iz FK Željezničar.

Oglasi

Da smo to učinili onako kako je to zahtijevao FK Željezničar, to bi bio svojevrsni presedan jer u našim prethodnim utakmicama kada smo bili domaćini slične uslove koje traži FK Željezničar nije bilo moguće ispuniti prema navijačima FK Borac, HŠK Zrinjski i FK Sloboda. Mi smatramo da svi trebamo imati principijelan i jedinstven aršin prema svim klubovima.

Jednostavno, naše sportske prijatelje i rivale iz FK Željezničar još jednom upoznajemo s činjenicom da će južna tribina koja treba u skorije vrijeme da počne s izgradnjom biti namjenjena u predviđenom omjeru za navijače svih gostujućih klubova. Čudi nas što u FK Željezničar nemaju razumijevanja za ove činjenice.

Još ćemo jednom podsjetiti javnost i naše prijatelje iz FK Željezničar da je FK Velež uspio osigurati u vrlo kratkom roku montažnu tribinu za gostujuće navijače i za to uložiti određena sredstva. Ta gostujuća tribina urađena je po uputama ljudi iz Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine koji su zaduženi za infrastrukturna pitanja i kao takva tribina je dobila zeleno svjetlo od nadležnih službi N/FS BiH.

Samim time smatramo da smo svoju obavezu ispunili. Isto tako važno je istaknuti činjenicu da je i Policijska stanica Mostar Sjever zatražila izgradnju montažne tribine jer u protivnom nije mogla garantovati i osigurati sigurnost kad bi se navijačke grupe rasporedile onako kako to traže iz FK Željezničar. Na koncu se osvrćemo i na primjedbu iz FK Željezničar o njihovom gostoprimstvu prema Veležu u našim evropskim utakmicama na stadionu Grbavica. Vaš ustupak, dragi prijatelji, a to preskačete, FK Velež je platio onako kako ste tražili. Čist račun – duga ljubav, dragi prijatelji.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Bez obzira na sve, FK Velež s tradicijom i slavom dužom od 100 godina i dalje će biti sportski prijatelj i rival sa FK Željezničar, i bit ćemo najsretniji kad završimo izgradnju južne tribine da imamo još jedan prelijepi i kompletirani stadion po standardima FIFA-e i UEFA-e na kojeg ćemo svi zajedno biti ponosni.

Uz sportske pozdrave i sutrašnju dobrodošlicu, Upravni odbor Fudbalskog kluba Velež Mostar", naveli su iz FK Velež.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Stranacka prepucavanja izmedju dvaju najvecih govvana u regionu. Prodane duse i jedni i drugi!!!
1 12
Fixa
Dobit cete Grbavicu opet al u qrcu ikad vise, da Bog da opet ispali iz lige i nikad u evropu ne izasli.
1 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi