Pekar tvrdi da mu je ukraden patent za oblik bureka, evo o čemu je riječ!

Pekar tvrdi da mu je ukraden patent za oblik bureka, evo o čemu je riječ!

Sponzorski tekst

Ovo je vijest o kojoj priča cijela BiH! Naš poznati pekar, Admir Mestorović, iznio je pred sud  nesvakidašnji slučaj.

Prema njegovim riječima, ko god da je započeo priču sa tzv. „vrh trouglom“ na bilbordima širom naše zemlje, nije znao s kim se kači.

Mestorović je oblik „vrh trougao“ patentirao za specijalitet svoje pekare. Ovo se desilo još 1975, kada je i pekara „Burek kod Ada“ nastala. Kako navodi Mestorović: ko god da se usudio da koristi njegov naziv i oblik, bez odobrenja, može samo da ga sačeka na sudu.

Pitali smo Mestorovića otkud tako burna reakcija i da li postoji ikakva sumnja da iza ovih misterioznih bilborda stoji neka kampanja. Možda neka koja ima za cilj promovisanje upravo njegovog specijaliteta. Kako on kaže, promet njegove pekare je u konstantnom porastu već 48 godina, tako da mu ova vrsta kampanje nije ni potrebna.

Šta vi kažete? Da li znate ko stoji iza ovih bilborda? I da li će uspjeti da opravda svoje postupke pred Admirom Mestorovićem?

*Tekst je satiričnog karaktera a likovi u tekstu su izmišljeni

Top Komentari

Pinglewood
Čuj burek na sportskom sajtu? Vidi ekavice u tekstu! Čuj "izneo"... Kako se sramotite bezze!
5 0
Dzekson
Ja mislim da treba da promjeniti naziv portala, u mozda kuhajpeci.ba
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.