Edis Mulalić više nije trener FK Željezničar!

Dogovoren raskid saradnje

Edis Mulalić više nije trener FK Željezničar! · Zvanično

Midhat Šljivak

Edis Mulalić više nije trener FK Željezničar, potvrđeno je iz sarajevskog kluba. 47-godišnji stručnjak napušta klupu Plavih s Grbavice nakon 14 mjeseci u kojima je bilo uspona i padova, a odluci o raskidu saradnje prethodili su loši rezultati ekipe u posljednje vrijeme.

Edis Mulalić od danas više nije trener FK Željezničar. Nakon poraza u polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine od mostarskog Veleža s 1:0 i jako loše igre koju Plavi ponavljaju iz kola u kolu, rukovodstvo kluba je odlučilo reagovati.

Donesena je odluka da se s Mulalićem raskine saradnja. Postignut je dogovor o sporazumnom prekidu ugovora i nakon 14 mjeseci na klupi 47-godišnji stručnjak odlazi iz FK Željezničar.

Još uvijek nije poznato ko će naslijediti Mulalića na klupi velikana bh. fudbala, a iz kluba su saopštili:

"Klub je stupio u kontakt sa određenim trenerima za koje smatra da mogu pomoći u ostvarenju takmičarskih ciljeva za tekuću i narednu sezonu. Narednu domaću utakmicu sa Tuzlom City pripremat će i voditi stručni štab, pojačan sportskim direktorom i direktorom Omladinske škole."

Također, zahvalili su se Mulaliću što je preuzeo tim u jako teškim trenucima i što ih je uspio stabilizovati u proteklih godinu dana.

Oglasi

"FK Željezničar se ovom prilikom zahvaljuje Edisu Mulaliću na uvijek maksimalnom angažmanu na svakom treningu i utakmici, te na razumijevanju prilikom raskida saradnje".

Edisu Mulaliću je ovo bio drugi angažman u timu s Grbavice. Vodio je ekipu u 43 utakmice i ima učinak od 18 pobjeda, 14 neriješenih utakmica i 11 poraza.

Željezničar će se do kraja sezone boriti za plasman u Evropu. Trenutno su na četvrtoj poziciji Premijer lige s 39 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također,još nije izgubljena šansa ni za plasman u finale Kupa Bosne i Hercegovine, iako su Plavi poraženi u Mostaru od Veleža s 1:0 u prvom susretu.

To je ujedno bio i posljednji meč Mulalića na klupi tima, a podsjetimo, ovaj stručnjak je ranije radio u Mladosti Doboj Kakanj, te crnogorskim ekipama Dečić, Rudar Pljevlja i OFK Titograd.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vuckobih
Mnogo dao a dobio ništa.
6 2
Cocca87
Svaka cast i hvala za sve sto si uradio i dosao u najgoroj situaciji, ali od pocetka drugog djela ovo je antifudbal sto je Zeljo igrao...
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi