Kako smo sinoć i najavili: Nermin Bašić novi trener Željezničara

Uskoro i zvanična potvrda

Kako smo sinoć i najavili: Nermin Bašić novi trener Željezničara · Saznajemo

E. Čaušević

Kako je SportSport.ba najavio Nermin Bašić je novi trener FK Željezničar.

Nakon nekoliko godina u inostranstvu Nermin Bašić vraća se u Premijer ligu Bosne i Hercegovine jer je odlučio preuzeti klubu sarajevskog Željezničara.

Bašić stiže na Grbavicu umjesto Edisa Mulalića koji je dobio otkaz nakon poraza u prvom meču Kupa BiH od Veleža što je mnoge iznenadilo.

S ekipom Željezničara povezivalo se nekoliko imena, ali klub se na kraju odlučio za Bašića kojeg sigurno na Grbavici očekuje veliki izazov do kraja sezone u borbi za izlazak na evropsku scenu.

Kontakti s Bašićem uspostavljeni su prije nekoliko dana i kako SportSport.ba saznaje sve je dogovoreno.

Oglasi

Bašić je sinoć obavio razgovore s čelnicima Plavih, a danas je potvrđena saradnja, te se uskoro očekuje i potvrda na zvaničnoj stranici Željezničara.

Ovaj 39-godišnji stručnjak vraća se u BiH nakon dvije godine i angažmana kojeg je tada imao na mjestu trenera Tuzla Cityja.

Nakon toga Bašić je vodio Radomlje, a saradnju sa slovenskim klubom prekinuo je krajem prošle godine.

Svoju trenersku karijeru počeo je u Travniku, a potom je odličan rezultat ostvario na klupi Metalleghea iz Jajca s kojim je bio hit u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Želji ga sigurno očekuje veliki izazov do kraja sezone u Premijer ligi, ali i Kupu BiH gdje Plave uskoro očekuje revanš polufinala protiv Veleža. Podsjećamo, prvi meč Željezničar je izgubio u Mostaru s minimalnih 1:0.

Što se tiče Premijer lige klub s Grbavice se osam kola prije kraja nalazi na petoj poziciji sa 39 bodova, ali ima samo dva boda manje od trećeplasiranog Širokog Brijega koji je na mjestu koje vodi u Evropu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Hahahaahhhahahahahahahahahahahahahahahahahaahahaahaaahaahahaahaaaaahahahahhahahahahaha
1 4
SonPen1946
Realno preblag trener, nece se uspjeti u zeljescaru.
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi