Vico Zeljković najavio velike planove i dodatni napredak u suđenju: "Sve radimo planski"
Skupština Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine održana je danas u Sarajevu i sve tačke su jednoglasno usvojene

Predsjednik FSBiH

Vico Zeljković najavio velike planove i dodatni napredak u suđenju: "Sve radimo planski"

Midhat Šljivak

U Sarajevu je danas održana sjednica generalne Skupštine Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na kojoj se govorilo o prethodnim aktivnostima krovne kuće bh. fudbala. Nakon sjednice medijima se obratio predsjednik Vico Zeljković koji je iznio i planove za budućnost u našem fudbalu.

Predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković govorio je za medije nakon Sjednice. Zadovoljan je dešavanjima unutar Saveza i na projektima koje je pokrenuo.

"Imali smo uspješnu Skupštinu. Sve tačke su jednoglasno usvojene. Radimo planski i kontinuirano određene stvari i možemo biti zadovoljni. Ima još problema, nismo ih sve riješili, ali smo ih smanjili", govori Vico Zeljković i zatim se osvrnuo na česte komentare javnosti i medija o suđenju u Premijer ligi Bosni i Hercegovini.

"Sigurno je da postoji grešaka u suđenju. Dosta je to u manjem omjeru nego prije 10-15 godina, to sam vidio iz analiza. To nas naravno ne zadovoljava, nastavit ćemo da radimo i kada završimo projekat završetka terena, krećemo na uvođenje VAR-a. Nismo odustali od projekta, samo smo u dogovoru s UEFA i FIFA dobili smjernicu da je bolje da prvo odradimo terene. VAR će tada biti lakše koristiti".

Poslovanje Saveza je stabilno. Zeljković je istakao da nema potrebe da se pogrešno informiše javnost da FSBiH troši javni novac.

"Savez stabilno posluje, izvršavamo sve obaveze. Mi se finansiramo od FIFA i UEFE, te sponzora. Nemamo prihode od javnog novca. Mi ne trošimo novac građana, ta pisanja nisu tačna. Sve ste mogli vidjeti danas. Jako je bitno znati da ne trošimo javni novac".

Oglasi

Govorio je predsjednik Saveza i o reprezentaciji. Želja je odlazak na Evropsko prvenstvo i najavio je nastavak započetih projekata.

"Izdvojio bih osvajanje Lige nacija. To je najveći uspjeh od plasmana u Brazil, a sada nam je cilj direktan plasman na Evropsko prvenstvo. Pokušat ćemo svim silama osvojiti jedno od dva mjesta", rekao je Zeljković i zaključio je:

"Nastavljamo sve projekte, imamo velike planove i pokušavamo podići fudbal na veći nivo. Želimo svake godine gledati bolji fudbal u Bosni i Hercegovini", istakao je prvi čovjek FSBiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Napomenimo da je na ovoj sjednici Skupštine oduzeto svojstvo počasnog predsjednika nekadašnjem prvom čovjeku Saveza Elvedinu Begiću.

Elvedin Begić je više od osam godina bio na čelu Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine. U njegovom mandatu je reprezentacije igrala na Svjetskom prvenstvu, a na ovoj poziciji ga je zamijenio upravo Vico Zeljković.

Top Komentari

user1665931807
Novo pravilo, borac u svaku utakmicu ulazi sa dva gola prednosti, i dva igrača više, Ako navijač protivničke ekipe ružno pogleda igrača Borca, sudija je dužan da svira penal u korist Borca, ako neko nešto ružno napiše na forumu o borcu, sudija je dužan da isključi protivničkog igrača
7 1
Shaba
Pa ovo je vic dana nema sta. Cuj dodatni napredak sudjenja, ko da je do sad bio neki napredak, nikad ne regularnije se nije igralo ko kad je ovaj bot doso. Pregorio bi var, sta se ovdje sve radi.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti