Bez navijača Željezničara u Banjoj Luci!

Neće prisustvovati utakmici

Bez navijača Željezničara u Banjoj Luci!

Admin Čaušević

Željezničar neće imati podršku u Banjoj Luci. Očekivao se dolazak oko 500 navijača sarajevskog kluba, ali to neće biti slučaj nakon što su pristalice Plavih vraćene prije ulaska u grad na Vrbasu.

Danas se put Banja Luke zaputilo šest autobusa sa navijačima Željezničara, a niko od njih neće prisustvovati jednom od derbija 28. kola. 

Kako sada stvari stoje iz bezbjednosnih razloga odlučeno je da se svi navijači sarajevskog kluba vrate sa puta iz Banja Luke.

Očekivalo se više od 500 popularnih Manijaka na Gradskom stadionu u Banjoj Luci, ali to neće biti slučaj.

Informacija da neće biti navijača Željezničara na večerašnjoj utakmic za SportSport.ba je potvrđena iz FK Borac.

Pristalice Plavih su tokom cijele sezone bili 12. igrač svog tima na gostovanjima i danas se očekivao veliki broj. Ipak, Sarajlije će biti bez podrške.

Oglasi

Za očekivati je da se MUP entiteta RS oglasi saopštenjem i obrazloži razloge odluke se onemugući ulazak navijačima Željezničara.

Poznato je da između navijača Željezničara i Borca vlada određena netrpeljivost pa je vjerovatno i to jedan od razloga zašto su pristalice sarajevskog tima vraćene kući.

Inače, radi o susretu od velikog značajan za oba tima pošto se i Borac i Željezničar bore za izlazak u Evropu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac u ovaj duel ulazi sa drugog mjesta sa 49 bodova, dok je Željezničar na 5. mjestu sa sedam bodova manje. 

U dosadašnja dva međusobna duela ova dva tima u ovoj sezoni oba puta su slavili Banjalučani, i to identičnim rezultatom sa po 2:1.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Njazri94
Golemo u 6 autobusa stane 500 ljudi,da nisu na kat?
1 5
Antaaaaa
Kako je ovo moguće? Hoće li itko odgovarati što su momci uzeli slobodan dan, odgodili obaveze, pobjegli iz škola, da bi ih netko tamo vratio? Mi smo jedina liga na svijetu gdje podjes na gostovanje ne znaš kad ćeš doći na utakmicu, hoćeš li doći, koliko ćeš biti na njoj, čitav dan potrošiš da provedeš 60 minuta na stadionu
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi