Marinović poslao poruku pred Željezničar: Znamo šta znači ova utakmica našim...

Najavljuje pohod na tri boda

Marinović poslao poruku pred Željezničar: Znamo šta znači ova utakmica našim...

Samir Mlaćo

Veliki derbi 28. kola Premijer lige sutra u Banjoj Luci igraju FK Borac i FK Željezničar.

Borac u ovaj meč ulazi nakon pobjede nad FK Igman 1:0 iz sramog dosuđenog jedanaesterca, a Željezničar je negativnu seriju prekinuo minimalnom pobjedom nad NK Široki Brijeg (1:0).

U Borcu se nadaju tri boda koja će ih približiti korak bliže cilju, a on se zove plasman u Evropu.

"Stvorili smo sebi vrlo dobru situaciju u kojoj sami odlučujemo o svojoj sudbini. Bliži se kraj prvenstva, velika je borba za dolazak u Europu, kao i opstanak. Trijumf nad Igmanom donio nam je lijepu prednost nad rivalima u borbi za mjesta koja vode na međunarodna takmičenja i sada imamo priliku da novim trijumfom nad Željeznicama budemo vrlo blizu ostvarenju cilja. Znamo što ova utakmica znači za nas, za grad i naše navijače. Nadam se da ćemo imati veliku podršku sa tribine. ", kazao je Vinko Marinović, šef stručnog štaba FK Borac.

U tim Borca vraća se sjajni napadač Momčilo Mrkaić.

"Sve što smo do sada dobro učinili ostavili smo po strani. Koncentrirani smo samo na derbi protiv Željezničara. Znamo što ova utakmica znači našim navijačima i koliko je važna za nas. Očekujemo pravi derbi, odličnu atmosferu i učinit ćemo sve da ostvarimo pobjedu koja bi nas još više približila plasmanu u europska natjecanja. Volio bih dati gol, ali najbitnije je da ekipa igra dobro i da svi zajedno budemo sretni nakon utakmice. ", poručio je Mrkaić.

Oglasi

Susret koji se igra sutra od 18 sati najavili su jutros i iz FK Željezničar.

"Očekuje nas derbi jer su utakmice Želje i Borca nekako spektakl za bh. nogomet. Iskreno se nadam da će to biti istinski spektakl nogometa uz jako puno naših navijača. Ovo je četvrta utakmica u 14 dana i jako teško ju je pripremiti jer znamo da opet igramo za nekih 4-5 dana. Bit će sigurno nekih izmjena u sastavu jer moramo preventivno razmišljati za povrede", rekao je trener Nermin  Bašić i nastavio.

"Što se tiče igrača sigurno je da Jašarević i Amoah imaju kartone i neće biti tu, Beća je povrijeđen tako da imamo određenih problema, ali imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača i mislim da će svi dati maksimum da odigramo dobru utakmicu. Željo je klub koji ide svaku utakmicu na pobjedu, a tako će biti i ovu. Pokušat ćemo dati maksimum i vidjet ćemo koliko će to na kraju biti dovoljno".

Komentar pred sutrašnji meč na kraju press konferencije dao je i Marin Galić.

"Atmosfera je jako dobra nakon Širokog Brijega gdje prije toga smo bili u krizi i atmosfera je bila malo poljuljana, ali pobjeda nam daje za pravo da se nadamo boljim rezultatima. Očekuje nas teška utakmica, kvalitetan protivnik i ekipa koja je dobro vođena. No, kao i svaka ekipa u ligi i oni imaju svoje mane i to ćemo pokušati iskoristiti", rekao je desni bek Željezničara.

Očekuje se sjajna atmosfera na stadionu, s obzirom da je i veliki broj navijača Željezničara najavio sutra organizovan dolazak u Banja Luku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oči javnosti će svakako biti uprte i u sudijsku trojku koju čine Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora sa svojim pomoćnicima Davorom Maksimovićem iz Doboja i Markom Perićem iz Mostara. Četvrti sudija je Frano Jelić iz Širokog Brijega.

Kontrolor suđenja je Niko Lacić iz Orašja.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Bas zato sto ZNATE, GIGOVIC VAM SUDI...klosari jedni..
2 0
user1675926959
Jel te barem malo stid Vinko???Ovaj Borac nije za ljude sa obrazom
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi