Drama u Cazinu: Bh. rukometaši "pokucali" na vrata EURO-a
FOTO: RSBiH

Slovenija poražena u Krajini

Drama u Cazinu: Bh. rukometaši "pokucali" na vrata EURO-a

Haris Zilić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Cazinu u vrhunskoj atmosferi u dvorani "Salih Omerčević" pred 2.000 navijača dočekala selekciju Slovenije u utakmici petog kola kvalifikacija za Evropsko prvensatvo. Konačan rezultat je glasio 27:26 za našu selekciju.

Slovenci bolje otvaraju meč, igrali su brzi efikasan rukomet. Naš gol su najčešće ugrožavali brzi centrom, a u desetoj minuti imali su prednost od dva gola 3:5.

Nakon toga fenomenalna igra naših momaka. U napadu je bio Herceg na nivou, kao i Senjamin Burić, a na golu je Benjamin Burić skinuo tri sjajne lopte Slovencija. To je sve u konačnici rezultiralo da u 15. minuti imamo +4, na semaforu je bilo 11:7 za naš tim.

Kako to biva često u našim utakmicama pojavi se crna rupa u igri bh. selekcije, a večeras se u Cazinu pojavila od 17. do 25. minute. Slovenci prave seriju 4:0 i dolaze do izjednačenja 11:11.

U finišu prvog poluvremena igralo se gol za gol, a nas je držao raspoloženi Draganić koji je vezao tri gola sa krila. Slovenci su također bili efikasni, a Ahmetašević je sa dvije intervencije u finišu prvog poluvremena spriječio goste da odu na odmor sa vodstvom.

Veoma efikasno i odlično prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 15:15.

Oglasi

Drugo poluvrijeme smo otvorili sa dosta problema u napoadu. U osam minuta zabili smo samo jedan pogodak, a Slovenija je u 28. minuti vodila sa 17:16, Burić je sa dvije dobre intervencije bio zaslužan zašto Slovenci u tim momentima nisu imali veće vodstvo.

Ipak naša loša igra u napadu se nastavila pa Slovenci u 42. minuti imaju 17:20 i prvi put tri gola razlike na večerašnjoj utakmici, no brzo se vraćamo golom Burića, a zatim i golom Draganića u potpuni egal.

U 46. minuti akcija Burić-Vukšić-Burić za poravnanje 22:22. Vlado Draganić je igrao utakmicu života u dresu reprezentacije i u 48. minuti pogađa za vodstvo našeg tima 23:22.

U posljednjih sedam minuta ulazi se sa rezultatom 24:24. Do kraja meča naša selekcija je slavila 27:26 na krilima Burića koji je imao 13 odbrana, Draganić je odigrao utakmicu karijere sa šest golova, Snjemain Burić je postigao sedam, Dino Hamidović i Mirko Herceg po pet golova.

U trenutnoj situaciji naša selekcija je na tabeli najboljih trećepalsiranih druga sa dva boda kao i Farska Otsrva i samo nas dvije-tri senzacije u posljednjem kolu mogu odvojiti od plasmana na EURO. Blizu smo veoma.

BOSNA I HERCEGOVINA: Benjammin Burić Admir Ahmetašević, Milan Vukšić, Mirko Herceg, Senjamin Burić, Adi Mehmedčehajić, Marko Panić, Mirsad Terzić, Luka Perić, Nedim Hadžić, Dino Hamidović, Vlado Draganić, Marko Davidović, Mladen Bošković, Elmir Građan i Amir Muhović.

SLOVENIJA: Joze Banik, Nik Henigman, Stas Jovičić Slatinšek, Miha Zarabec, Kristijan Horzen, Timotej Grmšek, Tin Cokan, Tadej Mazej, Rok Ovniček, Aleks Kavčić, Grega Krečić, TIlen Strmljan, Domen Novak, Jernej Drobež, Urh Kastelič.

Top Komentari

Antikomunjara
OVAJ PROSRPSKI I PROHRVATSKI PORTAL OVAKO PISE KADA BiH pobjedi ili se plasira na neko takmicenje A kad se pise o srpskoj ili HR repki,danima su naslovi bombasticni.Opet Titino"bratstvo i jedinstvo' koje je kostalo zivota desetine hiljada Bosnjaka i Bosanaca. Sram da vas bude!Vas TROJKASE treba pljuvati na svakom koraku
4 2
NoSikiriky
**** te naslov, konto 5 mrtvih, aferim momci, samo jako!!!!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi