Bašić: Želimo se osvetiti Veležu za ispadanje iz Kupa!

Željezničar igra novi važan meč

Bašić: Želimo se osvetiti Veležu za ispadanje iz Kupa!

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Novi itekako važan meč u borbi za Evropu nogometaši Željezničara igraju u nedjelju od 19:30 sati na svom stadionu.

Nakon remija sa Igmanom (1:1), Plavi će ugostiti FK Velež s kojim su nedavno igrali dvomeč u Kupu i upisali su poraz.

Sada vjeruju u tri boda koja bi ih ostavila u borbi za Evropi.

Nedjeljni meč danas su u Plavom salonu najavili šef struke Željezničara Nermin Bašić i prvotimac Vedad Muftić.

“Peti derbi za nas, svaka četiri dana skoro utakmica. Osjeti se umor kod igrača, ali mislim da smo izvukli pouke iz zadnje utakmice, napravili smo određenu igru, ali imamo problema u realizaciji. Bavimo se realizacijom, bavit ćemo se do utakmice, pogotovo tu mislim na napadače. Nedostaje nam sabranosti u ofanzivnom dijelu, vidjeli smo u analizi da moramo popraviti balans, da manje damo prostora za kontre protivniku. Što se tiče igrača, Galić je bio na pregledu, nije ruptura  i mogao bi biti spreman za derbi, a što se tiče Cocalića ne znamo kolika će biti kazna. Želimo se osvetiti Veležu za ispadanje iz Kupa, imamo motivacije, nabralo se svega u nama“, rekao je Bašić.

Riječ je dobio i mladi golman Muftić.

“Svima nam je žao što nismo osvojili tri boda u prošloj utakmici, sada nas čeka teška utakmica. To je direktni konkurent u borbi za Evropu, poznajemo se, radimo se dobro i spremamo. Nadamo se pozitivnom rezultatu“., rekao je Muftić.

Govorio je Bašić o Veležu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imaju samopouzdanje. Lako dolaze do gola, a mi se patimo tu. Znamo šta nas očekuje. Biće drugačija utakmica, očekujem ofanzivniji Velež. Vjerujem da ćemo znati odgovoriti na to. Nadam se da će proraditi i inat u nama“.

Glavni sudija meča na Grbavici je Ermin Sivac iz Zenice, a pomoćnici su mu Arnel Novalić (Doboj Istok) i Senad Ibrišimbegović (Travnik).

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676312914
Ovaj Bašić smješan lik. Mulalić je za njega Mourinho.
4 2
user1676312914
Izjave Bašića nakon završenih utakmica najbolje pokazuju kakav je on trener. Nikakav. Prvo kaže da je trebao dobiti Veleža koji je imao zrelije prilike, pa onda kaže da je trebao dobiti Igmana koji je isto tako imao zrelije prilike. Na kraju mu je kriv sudija koji je dosta korektno odsudio utakmicu. Klasični manipulator koji tepa naivnim navijačima koji ga onda podržavaju. On je do kraja sezone bivši.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi