Fajić je i dalje u bh. nogometu: Jučer postigao četiri pogotka te postao najbolji strijelac lige

Sjajna sezona je iza njega

Fajić je i dalje u bh. nogometu: Jučer postigao četiri pogotka te postao najbolji strijelac lige

Samir Mlaćo
Iskusni napadač Nusmir Fajić (36) nije rekao 'zbogom' nogometu. Fajić je bio ljubimac navijača Veleža, a onda je iznenađujuće napustio klub.

Stigao je  kući, tačnije u NK Sloga Bosanska Otoka i iza sebe ima itekako uspješnu sezonu.

Prvi je strijelac Druge lige Zapad koja je završena jučer, a postigao je 27 pogodaka, jedan više od Sejada Ibrišimovića iz GNK Bratstvo, inače prvaka ove sezone.

Bila je to mrtva trka do samog kraja, a Fajić je jučer odlučio uzeti stvari u svoje ruke.

Postigao je čak četiri pogotka u pobjedi Sloge kod slabašnog Vlašića sa čak 8:4.

UVJERLJIVA POBJEDA ZA KRAJ SEZONE Zadnje kolo za sezonu 2022/23 u Drugoj federalnoj ligi Zapad nasi nogometasi igrali...

Posted by NK " SLOGA " Bosanska Otoka on Saturday, June 3, 2023
Oglasi

Igralo se za gol više, gosti su bili neumoljivi, ali ni domaći se nisu predavali, pa je mogla uživati malobrojna publika.

Na trećem mjestu liste strijelaca je Admir Ljutić iz GNK Bratstvo sa 23 postignuta pogotka, a na četvrtom je Velid Pidro iz NK Iskra sa 16 postignutih pogodaka.

Upravo NK Iskra će predstavljati Drugu ligu Zapad u doigravanju, a rival Bugojancima će biti FK Gornji Rahić.

Iz Iskre najavljuju da je njihov cilj viši rang te odbacuju špekulacije da će nakon eventualnog prolaza nad timom koji predstavlja Drugu ligu Sjever odstupiti te svoje mjesto tako prepustiti NK Travnik, timu koji  je završio na predzadnjem mjestu Prve lige FBiH.

Vratimo se Fajiću. Prije Sloge nastupao je za NK Bjelovar, te NK Jedinstvo Bihać, FK Velež, FK Krupa, rumunsku Craiovu, NK Vitez, Dinamo Minsk, NK Maribor, NK Mura, NK Travnik, FK Rudar Prijedor...

U sezoni 2018/19 bio je prvi strijelac FK Velež  i Prve lige FBiH sa 28 pogodaka, a sa Rođenima je tada izborio povratak u Premijer ligu.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

U Sloveniji je čak tri puta bio prvak te zemlje, a sada u njegovim majstorijama uživaju navijači na trećeligaškim terenima.

Kada ja tabela u pitanju, Sloga za koju nastupa Fajić završila je na četvrtom mjestu.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Valjao bi Majstor i sad za zadnjih pola sata,sto posto
4 0
Adohordas
Majstor je fajke steta sto je otiso iz Veleza sam se s****
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi