Otkriveno zašto Ismir Mirvić u FK Sarajevo dovodi igrače iz Južne Amerike

Otkriveno zašto Ismir Mirvić u FK Sarajevo dovodi igrače iz Južne Amerike

Admin Čaušević

Kako sad stvari stoje FK Sarajevo će u novoj sezoni na platnom spisku imati trojicu igrača iz Južne Amerike. Svi su napadački orijentisani i dolaze iz različitih zemalja. 

FK Sarajevo je trenutno najaktivniji premijerligaš na fudbalskoj pijaci, a vijesti o transferima Bordo kluba stižu i do inostranih medija, pa je tako i ugledni Tuttomercato pisao o dovođenju Adalberta Penarande.

A dovođenje Penarande neće biti posljednji posao kada je u pitanju Južna Amerika pošto je pred potpisom i Kevin Viveros, dok od početka ove godine napad predvodi Renan Oliveira.

Dakle, trener Mirza Varašenović će u novoj sezoni na raspolaganju imati itekako potentan napad sa Brazilcem, Kolumbijcem i Venecualancem. Navijači tima s Koševa već sada s velikim nestrpljenjem čekaju novu sezonu.

Dovođenje "latino igrača" postalo je aktuelno dolaskom Ismira Mirvića, a kolumbijski novinar Mario Adalberto Sanchez je otkrio zašto je prvi čovjek FK Sarajevo slab na igrače iz tog dijela planete.

Oglasi

Sanchez je naveo kako Mirvić ima dom u kolumbijskom gradu Barranquili i želi dovesti razne latino igrače u FK Sarajevo te su iz tog razloga Adalberto Penaranda i Kevin Viveros pred potpisom.

Novinar iz Venecuele je i otkrio imena menadžera koji su završavali transfer, a riječ je o Kolumbijcu Jonathanu Lozanu i Venecualancu Normnu Capuozzu.

Razlog zašto Mirvić ima dom u Kolumbiji je svakako njegova supruga Yile Gutierrez s kojom Sarajlija ima dvije kćerkice, Majlu i Emmu.

Mirvić u društvu svoje supruge

Igrači sa područja Južne Amerike imaju reputaciju najtalentovanijih na svijetu pošto su i najbolji igrači u historiji sa tog kontinenta poput Lea Messija, Diega Maradone i Pelea pa ne čudi zašto Mirvić svom klubu želi dodati prepoznatljivog "latino šmeka".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Penaranda je već stigao u bh. prijestolnicu, a uskoro će isto biti i sa Viverosom nakon što je postignut dogovor oko otkupa njegovog igračkog kartona od klubova Deportivo Cali i Carabobo.

U prvom pripremnom susretu Sarajevo je bilo ubjedljivo protiv rumunskog Petrolula sa 5:0 i već sada u očima navijača Bordo tim djeluje odlično, a sve pristalice tima s Koševa vjeruju da će Penaranda i Viveros donijeti dimenziju više.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kakakak
Željezničmari gutaju knedle, da im je vodu da plate
4 6
Hz rajvosa
Dobar je Rustemović!!! Dobar je buhahaha
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi