Milionska cifra za FK Sarajevo pred veliki transfer Vladana Kovačevića

Golman pred velikim transferom

Milionska cifra za FK Sarajevo pred veliki transfer Vladana Kovačevića

M. Šljivak

FK Sarajevo mogao bi zaraditi milion eura od transfera nekadašnjeg golmana ovog kluba Vladana Kovačevića. Bayer iz Leverkusena je ponudio sedam miliona eura Rakowu za 25-godišnjeg golmana, a Bordo klub ima 15 posto od ovog transfera.

Na račun FK Sarajevo uskoro bi mogao leći pozamašan iznos od transfera nekadašnjeg golmana tima s Koševa Vladana Kovačevića.

Navodno, Bayer iz Leverkusena je poljskom Rakowu poslao ponudu od sedam miliona eura za nekadašnjeg mladog reprezentativca Bosne i Hercegovine i pregovori su u toku.

Dogovora između dvije strane još uvijek nema. Razgovori se nastavljaju i sasvim sigurno da i u timu s Koševa nestrpljivo čekaju njegov transfer jer bi i oni mogli uzeti milion eura s obzirom na činjenicu da imaju 15 posto od prodaje Kovačevića.

To je prije nekoliko mjeseci za SportSport.ba potvrdila agencija koja zastupa Kovačevića.

Oglasi

"RKS Rakow je platio 300.000 eura za Kovačevića. Također, FK Sarajevo ima 15 procenata od naredne prodaje" potvrđeno je za SportSport.ba iz ove agencije prošlog ljeta.

15 procenata od sedam miliona eura je nešto iznad jednog miliona eura i sigurno da bi se zbog ove cifre i u Bordo klubu otvarao šampanjac.

Kovačević je na golu Sarajeva bio od 2016. godine i sa bordo klubom je osvojio dva naslova prvaka BiH, te dva Kupa BiH.

Vladan Kovačević ne odustaje od dresa Srbije: "Advokati rade na tome"

Vladan Kovačević odlučio je u budućnosti braniti za Srbiju. Nekadašnji mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine odlučio je promijeniti nacionalne boje, no Svjetska fudbalska federacija (FIFA) ga je spriječila u tome.

Oglasi

Ovom 25-godišnjaku krovna kuća svjetskog fudbala nije dozvolila promjenu sportskog državljanstva. Nije imao pasoš Srbije, igrao je za mladu selekciju BiH s 22 godine i zbog toga nije dobio dozvolu za nastup u dresu Orlova.

Ipak, u Srbiji od golmana Rakowa ne odustaju. Direktor nacionalnog tima Stevan Stojanović je razjasnio šta se dešava u ovom slučaju.

"Oko Kovačevića postoji administrativni problem i papirologija koja nije potpuna. Sada je sve na advokatima da se to sredi", rekao je Stojanović za Kurir i dodaje:

"Sve zavisi od FIFA i njihove odluke. Propisi su nekako nedefinisani i mogu da se tumače na razne načine."

"Kovačević nije imao državljanstvo Srbije, iako je imao pravo na njega. Njegovi roditelji su naši državljani. To su pravne stvari i ako se sve riješi kako se nadamo, bit će na spisku za septembar", istakao je direktor fudbalske reprezentacije Srbije Stevan Stojanović.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prema pravilima FIFA-e koja važe od 2020. godine, fudbaler koji je stariji od 21 godine nastupio na zvaničnoj utakmici za jednu reprezentaciju, više nema pravo da mijenja sportsko državljanstvo.

Zbog toga bi bilo veliko iznenađenje da FIFA dopusti nastup Kovačeviću u dresu naših komšija, ali u svijetu fudbala je apsolutno sve moguće.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ElvirBolic
Da je pameti u Savezu pa momka privolit da igra za nas umjesto panjine Sehica, bili bi duplo bolja ekipa. Ova medijska prepucavanja nikom ne koriste, ocito se nesto desilo pa je momku "prekipjelo". Dok je branoo u nasoj ligi uopce nije pravio nikakve ispade, nacionalizam nije furao, branio za sve mladje bh kategorije i odjednom puklo sve, a svjestan je da bi u Srbiji u najboljem slucaju bio br. 2. Treba da se ozbiljno poprica i da se to rijesi jer nemamo golmana na bacanje, a svaki je bolji od Sehica.
9 1
komentator1
Pokrepase komsije od ljubomore. Oni milion nisu zaradili od svih transfera u zadnjih 5 godina. Hahahahahahaahahahahahahhahaah
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi