Bašić otkrio kakve probleme su imali igrači Želje u putu, nada se da će se ekipa dovoljno odmoriti

Željo igra sutra protiv Dinamo Minska u Bakuu

Bašić otkrio kakve probleme su imali igrači Želje u putu, nada se da će se ekipa dovoljno odmoriti

Endin Čaušević

Fudbaleri Željezničara sutra igraju u Bakuu protiv Dinamo Minska revanš utakmicu prvog pretkola Konferencijske lige, a održana je i press konferencija na kojoj su se obratili javnosti Nermin Bašić i Aleksandar Kosorić.

Poznato je da se revanš meč Dinama i Željezničara igra u Azerbejdžanu zbog sankcija pod kojim se nalazi Bjelorusija, a nadati se da će to dati bh. ekipi prednost u sutrašnjoj utakimici.

U prvom meču koji se prošlog četvrtka igrao u Sarajevu rezultat je bio 2:2 nakon što je Željezničar u finišu meča s dva gola Dženana Haračića uspio da dođe do remija i dosta dobrog rezultata pred sutrašnji revanš.

Ekipa Želje sinoć je doputovala u Azerbejdžan gdje će večeras odraditi zvanični trening pred sutrašnji meč, no prije toga održana je press konferencija.

Nermin Bašić je otkrio da je ekipa umorna jer je bilo određenih problema oko organizacije, no da vjeruje da će ekipa sutra biti itekako motivisana da ponovo obraduje navijače.

Oglasi

"Umorni smo, dugo putovanje, određeni problemi u organizaciji, odnosno u ljudima koji nas voze. Pozitivni smo, ekipa je pozitivna, iz svega nečega lošeg nađete dobre stvari, sve smo iskoristili za neku šalu. Vidjet ćemo kako ćemo se uspjeti sutra regenerirati, da sutra budemo maksimalni u toj utakmici koja nam mnogo znači, kako igračima tako i svima nama i da usrećimo naše navijače", rekao je Bašić i nastavio.

"Šta možemo sutra jako vam teško mogu reći, neutralan teren, bez publike, podsjeća me na korona doba. Sve u svemu pripremljeni smo dobro na protivnika, izvukli smo puno stvari iz zadnje utakmice, spremni smo na njihove dvije formacije, jako dobro prelijevaju te formacije. I mi smo spremili određene altnernative, određene stvari s kojima se želimo malo prilagoditi, ali nikako s bijelom zastavom".

"Nećemo se braniti, pokušat ćemo pobijediti u 90 minuta, pokušat ćemo dati srce na teren da uzvratimo našim navijačima za sjajan ispraćaj sa aerodroma. S tim nekim emocijama sa aerodroma želimo sutra nastupiti i dati maksimum od sebe".

Pored Bašića na press konferenciji bio je i iskusni Aleksandar Kosorić.

"Mi pratimo upute šefa, jer jedino tako možemo napraviti rezultat i jedino tako možemo da budemo pravi. Što se tiče ove utakmice, spremni ćemo sigurno dočekati, iskusniji smo za jedno poluvrijeme od 90 minuta, imamo i dosta više informacija o njima. Znamo kakav nas protivnik očekuje, malo su specifični uslovi, bez publike, ali kako je njima tako je i nama", kaže Kosorić i dodaje.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Imamo obavezu prema grbu, prema ljudima koji nas podržavaju, koji su došli na aerodrom gdje su pokazali još jednom šta je Željo i koliku podršku imamo. To je naša najveća obaveza. Atmosfera je odlična, malo smo umorni od puta, ali to ne smije biti nikakav alibi, mi ćemo se odmoriti, regenerirati da sutra budemo pravi na utakmice".

Revanš utakmica prvog pretkola Konferencijske lige između Dinama i Željezničara igra se sutra s početkom u 19 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

enko
Ovaj uvijek interviu pocinje sa imali smo.problema.
2 0
Idrot
Ovaj se predao i poceo pravdati dan prije tekme..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi