Manijaci ni večeras nisu zakazali - priredili su spektakl, igrači sve u čudu gledali!

Manijaci ni večeras nisu zakazali - priredili su spektakl, igrači sve u čudu gledali!

E. Škorić, foto: H. Zilić

Navijači Fudbalskog kluba Željezničar, Manijaci, okupili su se večeras ispred Međunarodnog aerodroma u Sarajevu kako bi ispratili svoje igrače na daleko gostovanje u Baku.

Željezničar je prošlog četvrtka na Grbavici odigrao 2:2 sa ekipom Dinamo Minska u prvoj utakmici prvog pretkola Konferencijske lige, pa sada u Baku (Azerbejdžan) odlazi sa nadom da će izboriti plasman u 2. pretkolo.

Igrači i stručni štab Plavih ispraćeni su pred let za Azerbejdžan od strane brojnih navijača, koji su ponovo pokazali da su uvijek uz svoj tim.

Inače, Grbavica je bila krcata prošlog četvrtka, pošto je preko 13.000 navijača pratilo duel Željezničara i Dinama. Utakmica u Dolini ćupova bila je najgledanija od svih 36 koje su se te večeri igrale širom Evrope.

Inače, drugi najgledaniji meč je bio duel drugog bh. predstavnika u Konferencijskoj ligi. Riječ je o meču Torpedo - Sarajevo. Na stadionu Ramas Shengelija se prema zvaničnim podacima okupilo 7.900 gledatelja. Taj meč je završen rezultatom 2:2, baš kao i onaj na Grbavici.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Ekspedicija FK Željezničar inače kreće u 20:30 sati prema Istanbulu, odakle dalje ide za Baku. U glavnom gradu Azerbejdžana očekuje se dolazak u jutarnjim satima u srijedu.

Podsjetimo, u Bakuu se igra jer bjeloruski timovi zbog stanja u Ukrajini ne mogu igrati u svojoj domovini, a i u slučaju prolaska Željezničar će igrati u Bakuu jer je naredni protivnik tamošnji Neftchi.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SamoSiroki
Nevjerojatno.. Daleko su najači navijači u Bih
8 2
dragonicas
Daleko najbolji
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi