Potpuni šok u Parizu: Večeras je počela era PSG-a bez Kyliana Mbappea!

Ne ide na turneju

Potpuni šok u Parizu: Večeras je počela era PSG-a bez Kyliana Mbappea! · Udarna vijest

Midhat Šljivak

Francuski prvak PSG donio je odluku da Kylian Mbappe ne bude dio ekipe koja će putovati na turneju u Japan. Rukovodstvo tima iz Pariza večeras je donijelo odluku i prva zvijezda tima je ostavljena kod kuće. Prema informacijama koje dolaze od večeras je 24-godišnji napadač na transfer listi.

Kylian Mbappe nije dio ekipe PSG-a u predsezoni koja se igra u Japanu. Rukovodstvo tima odlučilo je da prvu zvijezdu tima ostavi kod kuće i ovo se smatra početkom ere PSG-a bez Mbappea.

Sjajni napadač silno želi napustiti klub, ali kao slobodan igrač u ljeto naredne godine. PSG s druge strane to ne želi dopustiti i ponuđen mu je nastavak saradnje uz obećanje da će ga pustiti da ide 2024. godine.

PSG naravno gleda da zaradi novac na transferu, no Mbappe je jasan u svojim stavovima koji su ga na kraju koštali izbacivanja iz ekipe.

Prema navodima iz Francuske Kylian Mbappe je od večeras na prodaju. Zainteresovani timovi mogu slati ponude na adresu PSG-a i već je izvjesno da 24-godišnji napadač više neće nositi dres pariškog velikana.

Oglasi

Sukob između dvije strane traje već dugo. Niko nije želio da popusti, Mbappe nije odgovarao na ponude koje mu je nudio tim s Parka Prinčeva i prvi čovjek kluba Nasser Al Khelaifi je večeras odlučio da niko nije veći od kluba, te Mbappe više nije u planovima za sezonu.

Kylian Mbappe je član PSG-a postao 2017. godine. Stigao je iz Monaca na jednogodišnju posudbu uz obavezni otkup ugovora za 180 miliona eura.

Godinu kasnije Mbappe je postao zvanično član Parižana za koje je u proteklih šest sezona odigrao 260 utakmica uz nevjerovatnu statistiku od 212 golova i 98 asistencija.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Na tom učinku će se očigledno i zaustaviti. Od večeras je on na transfer listi, klub više nema namjeru da ga moli da potpiše novi ugovor i budućnost očigledno planiraju bez njega.

Top Komentari

user1654972174
Ma pustite taj cirkus. Evoga Meho Kodro novi selektor nase selekcije. Brzi sam od sport ba sa info. E uhvati vas na spavanju?
1 0
Fino alla Fine
Ma zakucat za tribinu.,natjerat da trenira s kadetima i prodat Realu za 20 miliona na kraju. Rijesit se idiot.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi