Jurasović: Dobro smo prošli; Jusufbegović: Neće nas rezultat zavarati, ima još posla

Reakcije nakon utakmice

Jurasović: Dobro smo prošli; Jusufbegović: Neće nas rezultat zavarati, ima još posla

Haris Zilić

Fudbaleri Veleža sjajno su otvorili novu sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine. U prvoj utakmici nove sezone i ujedno prvoj utakmici prvog kola, večeras su u Mostaru deklasirali Zvijezdu 09 rezultatom 5:0.

Rođeni su odigrali fenomenalan meč, a zahvaljujući golmanu Jelovcu koji je imao nekoliko odličnih intervencija, rezultat nije bio veći.

Sigurno da u taboru Veleža mogu biti zadovoljni otvaranjem sezone.

Po završetku efikasne utakmice komentar su dali treneri oba tima Mihajlo Jurasović i Nedim Jusufbegović.

Prvi je riječ imao trener Zvijezde 09, Mihajlo Jurasović.

"Čestitam Veležu, danas su bili mnogo bolji. Dobro smo prošli s ovih 5:0. Znali smo da ćemo biti u problemu prvih 20 minuta i nismo izdržali. Igrači su bili pod stresom, ali šta je tu je idemo raditi. Liga je još nepoznanica, Velež je bio bolji, nadam se da će protiv Igmana biti bolje", rekao je Jurasović.

Oglasi

Nakon toga riječ je imao i trener Veleža, Nedim Jusufbegović.

"Veliko hvala navijačima, bili su za deset i mislim da smo se odužili na najbolji način. Diktirali smo utakmicu od početka do kraja. Raduje me da ima još prostora da napredujemo, nedostaje nam nekoliko igrača. Neće nas zavarati rezultat, imamo još posla i na tome ćemo raditi", rekao je Jusufbegović i dodao:

"Nismo očekivali ovako, malo smo se plašili, ali igrači su odgovorili na najbolji način. Novi igrači su se pokazali kao i čitav tim. Ovo je jedan pečat cijelog rada, imamo još puno da radimo. Ovo je prvi korak, ima još puno toga da se igra."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

O narednoj utakmiic protiv GOŠK-a?

"Respektujemo svakoga, ali mi smo Velež i idemo na pobjedu svaku utakmicu", završio je Jusufbegović.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Odlicna utakmica,krila i bekovi savrseni,ovo ja nepamtim da smo ovo imali,pa ovi su za Ovcinu druga dimenzija,Bravo za Upravu,Samo Jakoooo
4 0
Zaccheroni
Cestitke na dobroj i najnezgodnijom prvoj utakmici prvenstva. MUSVDG
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi