Velež u prvoj utakmici sezone Zvijezdi pokazao gdje joj je mjesto!

Lagana pobjeda tima iz Mostara

Velež u prvoj utakmici sezone Zvijezdi pokazao gdje joj je mjesto!

Esmer Oštraković

Večerašnjom utakmicom u Mostaru počela je nova sezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Velež je dočekao novajliju, ekipu Zvijezde 09, te je ostvario sigurnu pobjedu od 5:0.

U uvodu utakmice Velež je bio favorit na papiru, ali svi su utakmicu posmatrali sa dozom opreza jer je Zvijezda bila velika nepoznanica.

Ipak tim iz Mostara je Zvijezdi pokazao da je Premijer liga BiH dosta izna Prve lige RS u kojoj je Zvijezda igrala prošle sezone i u kojoj nije završila na prvom mjestu. Krupa je bila ta, no iz malo kome jasnih razloga iz Fudbalskog saveza BiH su Krupu ostavili bez licence. 

Furiozno su krenuli domaći. Već u petoj minuti prva šansa za njih. Anđušić je ukrao loptu dodao do Krajnca koji šutira, ali golman Jelovac odlično brani.

Druga prilika za Velež viđena je u 10. minuti. Krajnc je ponovo bio u šansi, ali lopta ide malo pored gola gostiju.

Minut kasnije Velež ponovo prijeti. Mlinarić sjajno skače i šutira glavom, ali brani Jelovac, 20 sekundi kasnije, Jelovac ponovo junak gostiju nakon udarca Anđušića.

Oglasi

Prvi gol Velež je postigao u 19. minuti i došli su do sasvim zasluženog vodstva. Lopta je došla do Šturma koji lijepo šutira sa vrha šesnaesterca i dovodi Rođene u vodstvo od 1:0.

U 22. minuti novi napad Veleža. Džafić je sjajno šutirao, ali lopta ide preko gola Jelovca, te je ostalo 1:0.

Nisu igrači Veleža željeli da stanu sa napadima, a to im je donijelo nove golove. U 25. minuti Oreč sjajno centrira, a Anđušić pogađa za 2:0.

Dvije minute kasnije bilo je 3:0. Treća sreća je to bila za Krajnca. Prikrao se iza leđa odbrani Zvijezde 09 i bez problema savladao Jelovca.

Prvi pokušaj igrači Zvijezde 09 imali su u 33. minuti kada je Matić šutirao pored gola.

Oglasi

Drugo poluvrijeme otvoreno je novom prilikom za domaće. Lijepa akcija Veleža viđena je u 53. minuti. Probao je Mlinarić, ali Jelovac ga zaustavlja.

Prelijepu akciju igrači Veleža napravili su u 58. minuti. Dupli plas Džafića i Mlinarića koji na kraju pogađa za 4:0.

Najbolju priliku za 5:0 imao je Le'ai u 77. minuti kada je izašao sam pred Jelovca, ali je šutirao pored gola.

Ono što je promašio tada, nije u deset minuta kasnije, kada postiže gol i postavlja konačnih 5:0.

Velež je tako bio siguran na otvaranju nove sezone, ali niko nije mogao očekivati ovako ubjedljiv nastup domaćih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa druge strane Zvijezda je pokazala da nije dorasla Premijer ligi Bosne i Hercegovine i da bi možda bolje bilo da su ostali u Prvoj ligi RS, a da je u društvu najboljih Krupa koju su iz Saveza iz samo njima poznatih razloga ostavili bez licence. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

*p!p!t@*
Samo da se novinaru nayebem seljačke majke. Ovakav naslov nije potreban ni kad protiv amatera igraš majmunčino. Forza Velež!!!
8 4
StarMoVe
Moj novinaru tarabo jedna kakve ti naslove pišeš!!! Bravo naši Rođeni!! Forzza Velež!!
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi