Internet ismijava saudijsku ligu zbog jednog detalja sa utakmice Al Nassra

Očekuju da budu među najjačim ligama

Internet ismijava saudijsku ligu zbog jednog detalja sa utakmice Al Nassra

Edmir Škorić

Nogometni navijači ne mogu ozbiljno shvatiti saudijsku ligu nakon što se pojavio snimak igrača Al Nassra koji dalekometnim pokušajem želi da ugrozi gol protivničke ekipe, no završilo je neslavno.

Cijeli je niz velikih imena krenuo na Bliski istok ovog ljeta zbog nečuveno velikih ugovora. Iz dana u dan sve je veći broj nogometnih zvijezda koje prihvataju ponude klubova iz Saudijske Arabije, čija liga će biti veoma interesantna jer postoji nekoliko timova sa po nekoliko velikih igrača i zvijezda.

No, čini se da liga sama po sebi nema nikakav kvalitet ako zanemarimo igrače koji dođu iz Evrope ili Južne Amerike.

Navijači su putem društvenih mreža širili snimak udarca Ronaldovog saigrača Abdulmajeeda Al-Sulaiheema, koji se propisno obrukao u želji da postigne lijep gol sa velike udaljenosti.

"Pa po ovome i ja mogu da igram", napisao je jedan od navijača na Twitteru, dok drugi dodaje da "biće potrebno puno više velikih igrača ako misle biti ozbiljni".

Oglasi

"Čekaj, ovo su tipovi s kojima Ronaldo mora da igra?", upitao je treći navijač.

Drugi se pak pitaju kakva li je sama reakcija portugalske zvijezde nakon što je ispratio ovaj "pokušaj" svog saigrača...

Unatoč svemu tome, Ronaldo je nedavno dao jednu neočekivanu izjavu pošto je rekao da će liga Saudijske Arabije biti jedna od najboljih.

"Meni je 38 godina, ali i evropski nogomet je izgubio dosta na kvaliteti. Jedino što vrijedi je Premier liga. Oni su daleko ispred drugih. Također, saudijsko prvenstvo je bolje od MLS-a. Rekao sam da će liga biti među Top 5 na svijetu za tri godine i ne dijelim mišljenje da ovdje dolaze samo isluženi igrači", rekao je Ronaldo.

Potom je izgovorio riječi za koje mnogi smatraju da su poprilično bahate.

"Sto posto sam siguran da se ne vraćam u Evropu. Ja sam svima otvorio vrata Saudijske Arabije i sada svi dolaze ovdje. Kritikovali su me što sam došao ovdje i šta je sad? Ogroman broj vrhunskih igrača je došlo i doći će ih još. Odluka da dođem ovdje je bila krucijalna da i drugi dođu. To su činjenice. Kada sam došao u Juventus, Serie A je bila mrtva, a potom je oživljela. Gdje god da dođem poveća se interes", riječi su portugalske zvijezde.

Top Komentari

user1676560946
De ba ovaj ovaj ElNasr kako vec primi 10 komada od Celte i Benfike u 2 utakmice nisu dzaba 70 u svijetu, treba ugasiti ligu
1 1
kovacic
AL Hilal je odigrao 3:5 protiv Reala u finalu klupske LP, obje ekipe u najjačim sastavima, dakle može se. Ronaldov klub je bio relativno loš prije njegovog dolaska, nisu ni igrali azijsku LP dok su ovi osvajali.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi