Sadio Mane već požalio zbog odlaska u Al Nassr? "Volio bih da je drugačije"

Sadio Mane već požalio zbog odlaska u Al Nassr? "Volio bih da je drugačije"

Edmir Škorić

Sadio Mane je imao tešku godinu iza sebe. Na kraju je napustio Bayern i prešao u Al Nassr, iako se čini kako je imao namjeru još igrati u Njemačkoj.

Kada je prešao prošlog ljeta iz Liverpoola u Bayern, činilo se da će biti veliko pojačanje za Bavarce, no Senegalac je imao dosta problema, mučio se i s povredom zbog koje je otpao za Svjetsko prvenstvo u Kataru, a na kraju prešao u Al Nassr u Saudijskoj Arabiji.

Mane je sezonu 2021/22 proveo u statusu jednog od ključnih igrača Liverpoola - na terenu je proveo gotovo 4000 minuta i zajedno s klubom borio se za sve trofeje. Postigao je i 23 gola te je bio ključan čovjek u mnogim bitnim utakmicama.

Liverpool je na kraju osvojio FA kup i Liga kup, ali je završio drugi u Premier ligi i izgubio od Real Madrida u finalu Lige prvaka.

Na kraju te sezone osjetio je da treba novi izazov, te je prešao u Bayern koji ga je platio 32 miliona eura i dao mu 20 miliona eura godišnju platu, gotovo dvostruko više od onoga što je imao na Anfieldu.

Oglasi

U oktobru je dodijeljena Zlatna lopta, a Mane je osvojio drugo mjesto. Nije bilo šanse za pobjedu - Karim Benzema se odlijepio od Senegalca na 356 bodova.

Pa ipak, Sadio je bio tek drugi Afrikanac koji je završio među prva tri Ballon d'Or - prvi je bio George Weah, koji je osvojio najprestižniju individualnu nagradu 1995. godine.

No kasnije problem za problemom. Povreda i propušteno Svjetsko prvenstvo, potom udaranje u lice saigrača Sadija Manea, zbog čega je bio suspendovan i morao se svima izviniti javno.

Na kraju je otišao iz Bayerna nakon samo jedne sezone i imat će platu od čak 40 miliona eura godišnje u Saudijskoj Arabiji, ali dojam je da žali zbog odluke.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

“Odlazak iz Bayerna me boli. Volio bih drugačiji kraj. Znam da bih mogao pomoći ekipi ove sezone. Htio sam to dokazati svima. No, klubu i navijačima želim sve najbolje u budućnosti", rekao je Mane novinaru Skya Florianu Plettenbergu.

Senegalac je već stigao u Dubai kako bi obavio prvi dio liječničkog pregleda, pa će ubrzo i zvanično postati član ekipe koju predvodi Cristiano Ronaldo.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

struja
Vjecita dilema,jare ili pare?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi