Ona je čudo: Ni Infantino se nije mogao sudržati kad mu je prišla od danas svjetski poznata Bosanka

Scena sa dodjele medalja

Ona je čudo: Ni Infantino se nije mogao sudržati kad mu je prišla od danas svjetski poznata Bosanka

Admin Čaušević

FIFA već godinama ulaže silne napore da ženski fudbal učini što popularnijim i može se reći da krovna fudbalska organizacija na čelu sa Giannijem Infantinom uspješno realizuje svoj plan.

Svjetsko prvenstvo koje se održava u Australiji je ušlo u samu završnicu, tako je susret za treće mjesto između domaćina i Švedske na stadionu Suncrop u Brisabenu posmatralo oko 50.000 gledatelja.

S obzirom da se radi o ženskom fudbalu ta cifra je i više nego impresivna te ujedno jasan pokazatelj da FIFA radi ništa drugo nego pravi posao na popularnosti ženskog fudbala.

Susret za treće mjesto dobila je Švedska sa 2:0, a ponovo je na golu Šveđanki bila impresivna 27-godišnja Zećira Mušović, u ovom trenutku možda i najbolja golmanica svijeta.

Mušović je porijeklom Bosanka, roditelji su joj iz Prijepolja, a većina rodbine živi u Sarajevu i trenutno brani za Chelsea.

Oglasi

Svjetsko prvenstvo u Australiji je iskoristila i da podigne svoju reputaciju na još veći nivo i prva je kandidatkinja za osvajanje Zlatne rukavice na turniru.

Prilikom dodjele medalja za treće mjesto ni Infantino nije ostao imun na partiju Mušović to joj je srdačno čestitao i izamamio širok osmijeh na njenom licu.

U komentarima na društvenim mrežama svi su impresioniran i puni riječi hvale za golmanicu i neće biti iznenađenje ukoliko bude među kandidatima za najbolju igračicu svijeta za 2023. godinu.

Inače, Zećira je već dugo vremena u vezi sa Alenom Bibićem koji je rođen u Sjenici, a kao hokejaški golman nastupa pod švedskom zastavom.

Bibić je tokom cijelog Mundijala bio u Australiji kao najveća podrška svojoj djevojci, a čak je na nekim mečevima nosio i dres svoje partnerice.

Inače, za Mušović je ovo druga medalja na Svjetskom prvenstvu jer je sa Švedskom i 2019. godine također osvojila bronzu.

Top Komentari

Ona je Bosnjakinja - Muslimanka, a Bosnjaka ima u BiH, Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji Makedoniji, Albaniji, Turskoj i naravno u ostalo dijelu svijeta to jest u dijaspori, kao sto ima Srba u regionu bivse Jugoslavije i naravno u dijaspori. Prijepolje je Sandzak, koji je nekada bio Bosna i Hercegovina ali potpisa Versajskog dogovora Prijepolje to jest Sandzak prestaje biti Bosna i Hercegovina, dakle shodno tome Zecira Musovic moze biti i Bosnaka obzirom da su joj roditelji iz Prijepolja, sto znaci novinar je bio apsolutno u pravu ili moze biti u pravu. Poznati fudbaler Mitrovic je rodjen u Belgiji i igra za reprezentaciju Srbije i on se osjeca da je Srbini, to jest on je Srbin i ako je rodjen u Belgiji i zivio tamo i prve fudbalske korake stekao u Belgiji. Sve ovo sto sam izlozio pametnom je dovoljno i tu se nema sta dalje polemisati, a budala ili idiot uvijek ce ne nesto komentarisati kontradiktornoi pmaetovati a da za to nema cvrstu potpornu osnovu, sa ovim se ne slazu uglavnom oni cije je obrazovanje na niskom nivou, to jest mladi ljudi koji jos uce i ne znaju sve.
2 0
Nije.bitno
Sad sam u nedoumici kako bosanka , ako njeni iz Prijepolja Srbija. Moze onda vjerovatno biti bosnjakinja , a bosanka nikako
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi