Bruno Akrapović jedan od najozbiljnijih kandidata za preuzimanje Veleža?

Nakon smjene Nedima Jusufbegovića

Bruno Akrapović jedan od najozbiljnijih kandidata za preuzimanje Veleža? · Saznajemo

Eldar Ganibegović

Nedim Jusufbegović više nije trener FK Velež. Upražnjeno je mjesto za šefa stručnog štaba mostarskog kluba, a, kako saznaje SportSport.ba, jedan od najozbiljih kandidata da naslijedi popularnog Feju je Bruno Akrapović.

Mnogi stručnjaci koji su trenutno bez posla, kako iz Bosne i Hercegovine tako i regiona, rado bi sjeli na klupu FK Velež. 

Klub je uređen, finansijska situacija, usudili bismo se reći nikad bolja, tako da je danas preuzeti Rođene, u isto vrijeme prilika, ali i odgovornost.

Upravo iz tih razloga, ne čudi što se Veležu nudi veliki broj stručnjaka, no u klubu će dobro odvagati prije nego li donesu odluku.

Povezuju se brojna imena, a kako neslužbeno saznajemo, jedan od onih koji dobro kotira je i nekadašnji bh. reprezentativac Bruno Akrapović.

Velež je s Nedimom Jusufbegovićem na klupi na startu sezone u tri kola osvojio pet bodova i primio samo jedan gol. Naredni meč, protiv FK Sarajevo, igra se već za četiri dana i čelnici Veleža moraju brzo reagovati.

Oglasi

Ostaje da vidimo kakvu će odluku donijeti čelni ljudi Veleža, te da li će Bruno Akrapović po prvi put u trenerskoj karijeri sjesti na klupu nekog bh. kluba.

Akrapović je u Bugarskoj osvojio tri od pet trofeja u trenerskoj karijeri. Godine 2019. osvojio je kup s Lokomotivom, da bi godinu dana kasnije osvojio superkup, te odbranio trofej u kupu.

U trenerskoj karijeri je osvojio još superkup Gibraltara 2015. godine s Europom, te makedonski kup godinu dana kasnije sa Shkendijom iz Tetova.

Posljednji angažman imao je na Kipru gdje je vodio Akritas, ali tamo se zadržao samo dva mjeseca i vodio taj tim na 10 utakmica.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim pomenutih timova, u karijeri je još vodio Al-Wehdu u Saudijskoj Arabiji, RNK Split, Neretvanac Metković, Val, i HBDNK Mosor u Hrvatskoj. Bio je i trener-igrač u DJK Wolfsburgu i SSV Vorsfeldeu.

Kao pomoćnik je radio kod Bernda Hollerbacha u drugom timu Wolfsburga na jednoj utakmici, a na 20 u Saturn Ramenskoeu kod Jurgena Robera.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

enko
Dudic ,provjeren nema de kad lutati.zivot je takav treba zaboraviti neke stvari i sujete.
0 5
limvotemirvah
Ne bi bio los potez. Sa Brunom na celu bi Velez osigurao opstanak bez imalo problema. Uz jedno 3-4 dobra pojacanja, mogli bi se cak i za Europu boriti.
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti