Cifra "boli glava": Za Bilbiju stigla astronomska ponuda, većina premijerligaša nema toliki budžet

Hoće li sjajni napadač napustiti Zrinjski?

Cifra "boli glava": Za Bilbiju stigla astronomska ponuda, većina premijerligaša nema toliki budžet · Saznajemo

Admin Čaušević

Nemanja Bilbija možda nije najzvučnije ime koje je igralo u Premijer ligi, ali se zbog svega šta je uradio i kontinuiteta u igrama opravdano smatra najboljim igračem u historiji bh. prvenstva. 

Na iskušenju su u Zrinjskom i to velikom. Da li prihvatiti ili odbiti ponudu za Nemanju Bilbiju koja je zbog same cifre i rekorodnog iznosa zaista nevjerovatna.

Potpredsjednik višestrukog prvaka BiH, Danko Šulenta, je najavio da neće biti prodaje igrača dok se ne završi evropska kampanja, ali sada kad je izborena grupna faza okolnosti se mijenjaju.

Ponuda koja je stigla za Bilbiju se definitivno ubraja u kategoriju onih koje se ne odbijaju te su u mostarskom klubu u velikoj dilemi šta raditi.

Neslužbene informacije govore da je jedan turski superligaš je za najboljeg igrača Premijer lige Zrinjskom na stol stavio ponudu nešto težu od 2 miliona eura.

Oglasi

Radi se o cifri koja je za bh. standarde nešto nerealno s ozbirom da i dobar broj premijerligaša zapravo ima budžet manji od 2 miliona eura, odnosno 4 miliona KM.

U Turskoj prijelazni rok traje do ponoći 15. septembra te još uvijek postoji mogućnost da Bilbija napusti stadion pod Bijelim brijegom gdje je izgradio status legende.

Nemanja Bilbija
Nemanja Bilbija HŠK Zrinjski HŠK Zrinjski Pozicija: FW

Statistika

28 nastupa
26 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
9 asistencija
23 golova

Ako bi Bilbija napustio Zrinjski, u mostarskom klubu su se na neki način već osigurali pošto je nedavno angažovan Anton Maglica, poznato napadačko ime koje je između ostalih igralo u Rumuniji i Kipru.

Ipak, odlazak kapitena Plemića bi predstavio ozbiljan udarac jer je i dosadašnji dio sezone pokazao da Zrinjski jednostavno ne može bez Bilbije.

Najbolji strijelac u historiji Premijer lige je već na kontu od pet ligaških golova ove sezone, a sjajnu formu je potvrdio i odličnim nastupima za reprezentaciju BiH tokom septembarskih mečeva kvalifikacija protiv Lihtenštajna i Islanda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bilbija je u prošlosti imao jedan izlet van Balkana kada je prije četiri godine otšao u korejski Gangwon gdje se baš i nije proslavio, pa se ekspresno vratio u Zrinjski.

Ovaj 32-godišnjak u posljednje dvije sezone prožiljava drugu mladost, igra najbolji fudbal u životu, a zbog svega što je uradio i šta radi na neki način zaslužuje i rekordan transfer. Da li će ga ostvariti saznat će se u naredna 24 sata...

Top Komentari

komentator1
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA Za te pare samo Sarajevo moze prodati igraca. grinjski ako dobije 500 000 nek budu presretni.
3 15
PRESEDAN
Nemojte biti smiješni,neko da plati te pare za 33-šnjaka iz PLBiH.
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi