Bašić: Bolan poraz, izvinjavam se navijačima

Plavi pognute glave napustili Koševo

Bašić: Bolan poraz, izvinjavam se navijačima

S. Mlaćo, foto: T. Hebib

Nogometaši Željezničara pognute glave napustili su Koševo.

Poraženi su sa čak 3:0 u vječitom derbiju i opravdano su dobili velike kritike svojih navijača.

Svoje viđenje utakmice nakon meča dao je šef struke Nermin Bašić.

"Čestitam Sarajevu na pobjedi. Po meni, bilo je izjednačeno to, nismo dozvolili Sarajevu da ima potpunu dominaciju, nismo se branili, igrali smo otvoreno. Iz tri poluprilike dali su nam tri gola, presudio je taj individualni kvalitet.

Vidjeli ste Renana, Ziljkića, Avramovskog, dobro smo ih markirali, ali te ubačene lopte, taj individualni kvalitet je presudio. Težak, bolan poraz. Nemam šta zamjeriti momcima, nismo uspjeli postići golove. Drugo poluvrijeme smo se otvorili, Sarajevu je imalo jednu - dvije prilike opet... Bile su stalno i pauze, ali to je dio derbija. Čestitam Sarajevu, na nama je da radimo i iskoristimo reprezentativnu pauzu. Moramo raditi na taktičkim stvarima", prve su riječi Bašića.

Pojačanja su potrebna, no Bašić nije htio kritike davati svojim igračima.

Oglasi

"Vjerujem u svoju ekipu, doveli smo 11 igrača, ne možemo zamijeniti svih 25 igrača. Bili smo hrabri danas, ali Sarajevo ima novac i ima individualni kvalitet. Mi smo u drugom stanju, nešto drugačije je. Ne treba gubiti glavu, male sitnice nam nedostaju da napravimo nešto veliko".

Naveo je da Sarajevo nije dominiralo 90 minuta.

Vaši navijači su razočarani napustili stadion.

"Ovo je za nas bitna utakmica, naravno da smo svi razočarani. Razumijem naše navijače, vjerovali smo svi da možemo nešto napraviti i da sezonu preokrenemo u pozitivu. Razočarani smo, ja im se izvinjavam što nismo dali koji gol. Na terenu me ne može niko ubijediti da nije bilo želje... Rezultatski nismo bili dobro. Naši navijači mogu biti razočarani, ko će biti sretan nakon 3:0?".

Govorio je i pojačanjima, novinari su kritikovali prelazni rok Plavih sa Grbavice.

Oglasi

"Nisu promašeni. Doveli smo mlade igrače, ali to je Balkan. Željin dres je težak, morate momcima dati priliku. Doveli smo 11 igrača, vrijeme će pokazati svoje. Mi smo rekli prije sezone šta želimo, a sada je tu spinovanje sa strane. Mi nismo spominjali ni Evropu, ni tabelu, želimo stabilizaciju kluba. Imamo dobru ekipu za ove pare, potentni smo, ne treba tražiti alibi. Na kraju sezone ćemo donijeti odluku ko je šta uradio. Na kraju se uradi rezime i svi se pogledamo u oči.

Ovo je težak proces, a Željo će se vratiti i biće ozbiljan. Za to treba vremena".

11 igrača je stiglo, da li ste zadovoljni sa njima, da li je moglo bolje?

"Mislim da smo izvukli maksimum. Na početku niko nije htio kod nas, a sada smo doveli dva kvalitetna igrača kojima je sve propalo, ali čekamo registraciju. Na kraju ćemo vidjeti ko je zadovoljio".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sada vam slijedi nešto lakši raspored poslije pauze.

"Nema lakših  u ovoj ligi. Svaka utakmica je biti ili ne biti. Nema za nas lakših utakmica", dodao je Bašić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Neddim1
Ma treba biti realan i reći da je Sarajevo daleko ispred nas, puno ulažu imaju stabilan klub, dobrog investitora, dobar roster igrača. Željo sa potrošenim Štilićem, Cocalićem i ostalim osrednjim igračima može ganjati eventualno neko 4. mjesto i to ako nam se posreći.
4 1
Mowzilla
Kao sto jednom rekoh, dobar je filozof, ali nama treba motivator koji se sa trenutnim financijskim stanjem ne moze priustiti, a kamo li sa kilavom upravom. Mozda su igraci najmanje krivi koliko su se uklopili u cijelo to sivilo. Sve u svemu, ne zaboravimo da ni u parama nije sve, a to smo dokazali prosle sezone. Rekonstrukcija svega i podmladjivanje ekipe i urodit ce plodom aBd...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti