Bašić: Rezultat je previsok, dali su nam tri gola iz tri poluprilike, presudio je suhi kvalitet

Trener Želje nakon poraza od Sarajeva

Bašić: Rezultat je previsok, dali su nam tri gola iz tri poluprilike, presudio je suhi kvalitet

Endin Čaušević

Željezničar je večeras poražen na Koševu od Sarajeva sa 3:0 u velikom derbiju koji se igrau okviru 10. kola Premijer lige. Svoj utisak nakon poraza otkrio je i Nermin Bašić koji je imao šta da kaže.

Željezničar je prekinuo početkom sedmice niz od pet uzastopnih poraza pobjedom na Grbavici protiv Širokog Brijega, no večeras Plavi na Koševu nisu baš blistali.

Sarajevo je uspjelo da dođe do velike pobjede protiv najvećeg rivala, a sve je bilo riješeno već nakon prvih 45 minuta.

Domaći su do prednosti došli u 26. minuti kada je Ajdin Hasić uspio iz drugog pokušaja da savlada Muftića i pogodi za 1:0 i erupciju oduševljenja na tribinama.

U trećoj minuti nadoknade prvog poluvremena bordo tim je udvostručio prednost. Ovaj put strijelac je bio Renan Oliveira koji je povisio na 2:0.

Konačnih 3:0 u posljednjim minutama utakmice postavio je Hamza Čataković za novu erupciju oduševljenja navijača Sarajeva.

Oglasi

Odmah po završetku meča treneri dva tima dali su izjave za Arena Sport, a očekivano Nermin Bašić nije mogao da bude zadovoljan predstavom svog tima.

"Sigurno da sam razočaran, rezultat je previsok s obzirom na dešavanja na terenu. Bolje smo ušli u meč i igrali, ali taj suhi kvalitet Sarajeva presudio. Ni taktički ni trkački nas nisu nadigrali, vrlo težak poraz, ništa dolazi reprezentativna pauza i moramo sada da radimo. Onim što smo mogli vidjeti na terenu, to nije bilo za tri gola", rekao je Bašić i nastavio.

"Većinom je bila bitka na sredini terena. Iz tri poluprilike dali su tri gola, nismo bili inferiorni, ali falio nam je taj gol i malo kvaliteta prema naprijed. Ne mogu biti toliko razočaran, 3:0 je veliki rezultat, ali to na terenu nije tako izgledalo".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ništa, ne bih trebao puno o sebi pričati. Nakon pet poraza treba imati obraz i biti moralan. Ne bih da ljudi misle, evo ima ugovor i neće da ide i hoće da naplati to, nisam ja takav. Ovo je težak proces i nadam se da ćemo uspjeti u tome i da ćemo napraviti boljeg Želju".

"Ovu pauzu moramo iskoristiti na dizanju taktičkih sposobnosti, odigrat ćemo dvije pripremne utakmice i moramo pokušati da se dignemo i fizički i psihički. 3:2 za Rožmana? Mladi smo treneri i ja i on, bit će još utakmica i vidjet ćemo šta će budućnost donijeti".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
BRAVO TRAVNICKI FERGUSONE,SAMO OVAKO NASTAVI
8 0
user1659354598
Najveca prevara u istoriji kluba,vise nam je i svejedno kad gubimo to si nam uradio majmune seljacki ti i ova uprava koja ovo podrzava
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi