Vinko Marinović: S pritiskom i igračima koji su ušli došli smo do tog izjednačenja

Vinko Marinović: S pritiskom i igračima koji su ušli došli smo do tog izjednačenja

Edmir Škorić

U Banjaluci na Gradskom stadionu podjela bodova između Borca i Sarajeva (1:1) u zaostaloj utakmici drugog kola Premijer lige, zbog čega je trener domaćih Vinko Marinović bio jako zadovoljan.

U svom odmjerenom tonu Marinović je govorio na press konferenciji o samom meču, te je istakao da je njegov tim zasluženo došao do 1:1 zbog "pritiska" samom kraju.

"Znali smo da je Sarajevo dobra ekipa i da nas čeka jedna teška utakmica. Mislim da smo i mi odigrali dosta dobro prvo poluvrijeme i da nismo Sarajevu dozvolili neke opasne situacije pred našim golom. I mi smo možda imali 2-3 onako dobre prilike u prvom poluvremenu", rekao je Marinović, pa je dodao:

"U drugom poluvremenu, kada smo čekali te situacije da dođemo do realizacije šansi i do gola, napravili smo tu jednu grešku nakon prekida gdje smo dobili gol, pa smo krenuli po izjednačenje, što je ostavilo za posljedicu da Sarajevo prijeti iz tranzicija, a tu su dosta dobri".

"Došli smo do tog izjednačenja s pritiskom koji smo napravili na kraju i sa igračima koji su ušli. Kad pogledamo sve, mislim da je ovih 1:1 na kraju realan ishod", govori na kraju Marinović.

Oglasi

Trener Banjalučana još jednom je diplomatski govorio na press konferenciji, a naravno gol iz čistog ofsajda njegovog tima nije komentarisao.

Podsjetimo, Borac je duboko u nadoknadi došao do 1:1 iz evidentnog ofsajda. Kvržić je bio strijelac, a prethdono čak trojica igrača bila su najbliža golmanu Šahinoviću nakon što je Cortez prethodno pucao glavom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bilo kako bilo, bodovi se dijele, a već sutra će se i jedni i drugi okrenuti novim utakmicama. Slijedi 11. kolo, a Borca čeka još jedan derbi protiv Zrinjskog u Banjaluci, dok će Sarajevo igrati protiv Igmana.

Borac je trenutno lider sa 25 bodova, Zrinjski ima 21, a Sarajevo 20 bodova. Slijede Široki sa 19, Velež sa 17, Posušje sa 13 bodova...

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Frane
Zaslužena podjela bodova, mali Šahinović vadio u par navrata.
1 7
Ende
Jade jadni podbuhli ... Sovo žalosna, ti si gnjida a ne sportski radnik !!!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi