Sarajevo je dalo sve od sebe, ali Ukrajinci na kraju s pjesmom napuštaju Koševo

Omladinska Liga prvaka

Sarajevo je dalo sve od sebe, ali Ukrajinci na kraju s pjesmom napuštaju Koševo

Edmir Škorić

Omladinci FK Sarajevo danas su na Koševu poraženi u revanš utakmici 1. kola omladinske Lige prvaka od ekipe Ruha iz Lviva (1:3).

Sarajevo je prethodno u gostima kod ukrajinskog predstavnika odigralo 1:1 i djelovalo je da bi uz podršku navijača na Koševu moglo da priredi malu senzaciju, ali Ruh je ipak danas bio bolji, slavio sa 2:1 i prošao dalje.

Početak je za bordo momke bio kao iz snova. Nakon sjajne akcije Bezdrob je postigao gol na asistenciju Nurkovića. Bio je to osmi gol ove sezone najboljeg strijelca Sarajeva.

Moglo je lako biti i 2:0 u 13. minuti, ali je udrac Čelika glavom na ubačaj Nurkovića otišao malo pored gola Bakusa, da bi nedugo nakon toga Hamzića izblokirao Turko.

Upravo je Turko u 21. minuti pogodio prečku u prvoj velikoj šansi Ukrajinaca, a u 24. minuti Ruh dolazi do 1:1. Strijelac za goste je bio Pančenko.

Oglasi

Nove nevolje za bordo momke u 27. minuti, kada je dosuđen penal za Ruh, ali Šutković je odbranio udarac Kasardija. Bezdrob je u šansi u 29. minuti, ovaj put neprecizan, a gosti uzvraćaju preko Kvasa, ali je i on neprecizan.

Pokušaj Nurkovića iz slobodnog udarca u 37. minuti, ali Bakus brani njegov udarac. Sjajno prvo poluvrijeme okončano je šansom gostiju nakon kornera, ali je Šutković spasio Sarajevo.

Sarajevo je krenulo po izjednačenje u nastavku, ali je stigao novi hladan tuš u 65. minuti, kada je Kvas pogodio, a Ukrajinci su završili posao lijepim gokom Baštuka koji je lobovoa Šutkovića iz blizine.

Bordo tim se ravnopravno nosio sa Ruhom u dva meča, no bh. predstavnik neće nastaviti takmičenje, dok će Ruh igrati protiv danskog Midtyjllanda.

Juniore Sarajeva očekuje novi izazov već u subotu jer igraju vječiti derbi protiv gradskog rivala Željezničara. Duel se igra na Grbavici, a Sarajevo će pokušati da ostane na prvom mjestu, dok je drugoplasirani upravo Željezničar.

FK Sarajevo - Ruh 1:3

FK SARAJEVO: Šutković, Alajmović, Kolenda, Pramenković, Pločo, Nurković, Bezdrob, Ljukovac, Čelik, Hamzić, Popović.

FC RUH LVIV: Bakus, Popovskyi, Kholod, Kasarda, Fedor, Kvas, Khmelovskyy, Pančenko, Pstukh, Hryshkevych, Turko.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Culer
Opet lažna ložiona. Djeca iz podruma bolja za tri klase.
3 3
plemic
novinarćić pijan, jednom rezultat 1-2, drugi pit 1-3.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti