Oba tima žele tri boda: Novi duel GOŠK-a i Veleža otvara 13. kolo Premijer lige

Sigurno će gosti imati veliku podršku navijača

Oba tima žele tri boda: Novi duel GOŠK-a i Veleža otvara 13. kolo Premijer lige

Samir Mlaćo, foto: Admin Čaušević

Danas se igra prvi meč 13. kola Premijer lige naše zemlje.

U Gabeli od 18 sati igraju NK GOŠK i FK Velež, te će sigurno biti veoma zanimljivo. U prvom meču ova dva tima na startu ove sezone bilo je 0:0 u Mostaru, iako je Velež pred sami kraj imao i jedanesterac, no Haskić nije bio precizan.

U posljednja četiri meča Rođeni su samo jednom slavili, a na posljednja dva meča, oba gostovanja, osvojili su 'samo' dva boda.

Nalaze se na četvrtom mjestu, dok je GOŠK također bio gost u posljednja dva meča. Gabeljani su uspjeli ostati neporaženi u Posušju, te zatim Tuzli, a sada dobre igre žele potvrditi pobjedom pred svojom publikom.

GOŠK zauzima deveto mjesto i ima 13 bodova, a u Gabeli mogu biti zadovoljni. Denis Ćorić radi itekako kvalitetan posao, GOŠK igra za gol više i sigurno je tvrd orah za sve rivale, iako ima najmanji budžet u ligi.

Oglasi

Gabeljani su zadnji put slavili prije pet kola protiv Igmana sa čak 4:0, a sada sa dosta optimizma dočekuju ovaj meč.

"Očekivanja za navedeni meč su dobra, s obzirom da nam se vraćaju igrači nakon povreda, bit ćemo u punom sastavu za ovu utakmicu. Očekujem pozitivan rezultat", rekao je član GOŠK-a Mateo Ramljak.

Velež je sigurno razočarao svoje navijače kod fenjeraša Zvijezde 09 u prošlom kolu (0:0). Sada se žele iskupiti, a sigurno će Rođeni imati veliku podršku sa tribina.

"Imamo 25 igrača na koje računamo, stalno rotiramo, pa vidjet ćemo. GOŠK je ozbiljna ekipa koja igra čvrsto, agresivno i nezgodan su rival. Pomrsili su račune mnogima favorita, taktički su disciplinirali i mogu biti neugodni u završnici.

Kod nas nema Mahmića i Krajnca, ostali su svi zdravi, vratio se i Edo Vehabović", rekao je šef struke Veleža Dean Klafurić.

Zanimljivo da se prije dolaska Klafurića u Velež sa Rođenima povezivao upravo trener GOŠK-a Denis Ćorić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pravdu na meču u Gabeli večeras od 18 sati dijelit će Dražen Marić iz Bijeljine, a pomoćnici su mu Josip Čolić (Kupres) i Bojan Makarić (Bijeljina). Četvrti sudija je Elvedin Topuzović (Tuzla).

Posmatrač suđenja je Alija Lizde iz Mostara.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Nemamo se cemu nadati od Suljica,Gulija,Dzafica.Ovo je najslabiji Velež u zadnjih 5 godina.Neznam zasto negura ,malog Pucu.Pršesa u sredinu.Ovo je katastrofa
2 0
Frane
Nadam se pobjedi vheleža da se malo uskhurče kao vidi nas jesmo baje dobili smo Goška, pa da ih mi prizemljimo u ponedjeljak.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi