Željezničar je poraz protiv Borca opisao sa tri riječi

Plavi su izgubili u sudijskoj nadoknadi

Željezničar je poraz protiv Borca opisao sa tri riječi

A. Čaušević

Željezničar su minute dijelile od prvog boda u gostima ove sezone, ali su Plavi pokleknuli u sudijskoj nadoknadi utakmice protiv Borca baš kao protiv Zrinjskog u Mostaru.

Borac je u derbiju 14. kola pobijedio Željezničar sa 3:2 u sjajnom i efikasnom meču, a pobjednik je odlučen u posljednjim minutama.

Muftić je istrčao po loptu, uhvatio je, ali se našao u sendviču između dva igrača Borca, ispala mu je na pod što je iskoristio Jokić i zatresao mrežu.

Putem društvenih mreža Željezničar je poraz u Banjoj Luci opisoa samo sa tri riječi: "Kraj! Šta reći?"

Iz Željezničara su s ovom "zagonetnom" porukom vjerovatno aludirali na sudijsku odluku da se prizna gol Borcu za pobjedu.

Oglasi

Podsjećanja radi, utakmicu je sudio Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora. Isti arbitar je bio na centru i na Grbavici u prvom ovosezonskom duelu ova dva kluba kada je Željezničar pobijedio sa 2:0.

Nakon tijesnog poraza u Banjoj Luci Željezničar je i dalje bez boda u gostima. Ponovo su Plavi pokleknuli u sudijskoj nadoknadi baš kao protiv Zrinjskog u Mostaru za 2:1.

Na klupi sarajevskog tima je i ovaj put sjedio Haris Alihhodžić.

"Otvorili smo loše utakmicu. Borac je iskoristio dvije šanse i poveo s 2:0. Preuzeli smo inicijativu nakon 30. minute. Zabili smo gol i imali stativu, došli u egal. Poluvrijeme se ušlo u 2:1."

"Borac je imao sjajnu šansu na startu, a kazna ih je stigla i Krpić je izjednačio. Onda se desila ta 90. minuta, nećemo ništa komentarisati. Spletom okolnosti smo taj gol primili.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Prvih 20 minuta nije bilo dobro, poslije toga jako dobro i treba im čestitati", završio je Alihodžić.

Nakon reprezentativne pauze Željezničar će u 15. kolu biti domaćin Posušju.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AK16
Faul nad Hadžikićem na Grbavici je 100 puta više faul nego ovo nad Muftićem, iako smatram da su oba trebala biti svirana.
6 2
SonPen1946
I oni sokirani, toliko pogurani od strane sudije, i opet ispuse. SRAMOTA!
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi