Nikad žešće kazne: Stradali Velež, Sarajevo, Čelik, Zrinjski...
Disciplinska komisija NSBiH nije štedila bh. premijerligaše zbog incidenata koji su obilježili prvu polovinu mjeseca novembra

Zasjedala Disciplinska komisija NSBiH

Nikad žešće kazne: Stradali Velež, Sarajevo, Čelik, Zrinjski... · Saznajemo

Endin Čaušević

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine imala je pune ruke posla zbog dešavanja na pojedinim mečevima Premijer lige koje su odigrane prije reprezentativne pauze, te jednog meča Kupa BiH. Kako saznajemo žestoke kazne dobili su Sarajevo, Velež i Čelik, a kažnjen i Zrinjski.

Na razmatranju Disciplinske komisije našao se derbi 13. kola Premijer lige između Sarajeva i Borca koji se igrao 5. novembra, a utakmica na Koševu završena je rezultatom 1:1.

Za delegata je bilo dosta posla, a pojedine stvari našle su se na sjednici Disciplinske komisije. Utakmica je prekidana zbog bakljade navijača Sarajeva, a zabilježen je i trenutak kada su laserom domaćo navijači ometali golmana Borca.

Također, u zapisnik je ušao i detalj nakon završetka utakmice kada su Irfan Peljto i pomoćnici napuštali teren, te su ispraćeni zvižducima, a također i nekoliko predmeta je bačeno prema njima.

Zbog svega toga Disciplinska komisija žestoko je kaznila bordo klub. U pitanju je novčana kazna od 18.000 KM, ali i uslovna kazna od šest mjeseci koja se odnosi na stadion.

Oglasi

Naime, ukoliko se u narednih šest mjeseci ponove incidenti na Koševu onda će stadion biti suspendovan, odnosno najmanje jedna utakmica Sarajeva će biti odigrana pred praznim tribinama.

Pored Sarajeva žestoku kaznu dobio je i Velež. Razmatrao se mostarski derbi Velež - Zrinjski koji se igrao 13. novembra na stadionu Rođeni u kojem je domaći tim slavio sa 3:0.

   Nekoliko incidenata obilježilo mostarski derbi Velež - Zrinjski

Utakmicu su obilježili incidenti navijača oba kluba. Na kraju deblji kraj izvukao je Velež koji je zbog loše organizacije novčano kažnjen s čak 25.000 KM.

Također, kažnjen je i HŠK Zrinjski također zbog problema s navijačima, odnosno prekida meča i tuče s osiguranjem, a ovaj klub dobio je novčanu kaznu od 7.500.

Oglasi

Treba dodati da su Velež i Zrinjski također uslovno kažnjeni šest mjeseci i stadion će biti pod suspenzijom ukoliko se u tom periodu ponove ovakvi incidenti.

Pored Premijer lige razmatrao se i okršaj Čelik - Zrinjski u Kupu Bosne i Hercegovine

Žestoku kaznu dobio je i zenički Čelik i to zbog utakmice Kupa BiH koja se igrala na Bilinom polju. Čelik je igrao protiv Zrinjskog, a meč je obilježila parola domaćih navijača o kojoj se danima pričalo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Disciplinska komisija odlučila je da Zeničane kazni s 17.000 KM zbog rasizma. I Čelik je također dobio uslovnu kaznu od šest mjeseci što se tiče moguće suspenzije stadiona ukoliko se takvi incidenti ponove.

Kasa NSBiH će biti napunjena, sa kako nezvanično saznajemo oko 90.000 KM, ali čini se da je to jedini način da se konačno iskorijene ovakve stvari s bh. stadiona.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1602178685
Ako ćemo gledati Rasizam, bakljade i sva shranja, svinjski je trebao najviše najhebati... Jbeni savez i chetnici u njem... A borcu ništa... Pu tamo, ghamad jedna...
8 2
user1676370670
Hahahahahahah...U banja luci je uvjek sve regularno i korekrno...Mamu vam ****m ne vrijedi vise ligu ni igrati...
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi