Žestoki protesti domaćih, Kazlagić i pomoćnici u svlačionicu otišli u pratnji redara

Nezadovoljni suđenjem protiv Borca

Žestoki protesti domaćih, Kazlagić i pomoćnici u svlačionicu otišli u pratnji redara

E. Čaušević

Igman je danas poražen na svom terenu u meču 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv banjalučkog Borca s minimalnih 1:0, a domaći su na kraju pokazali veliko nezadovoljstvo zbog suđenja Mirze Kazlagića i njegovih pomoćnika.

Borac je uspio da dođe do tri boda na gostovanju u Konjicu, a odlučujući trenutak meča desio se u 26. minuti kada je na asistenciju Lukića mrežu golmana Igmana zatrasao Čavić za 0:1 što je bio i konačan rezultat.

No, utakmicu u Konjicu obilježile su i scene koje smo vidjeli po završetku meča jer su domaći bili izuzetno nezadovoljni suđenjem Mirze Kazlagića.

Iz tabora Igmana su tokom meča imali brojne zamjerke na sudijske odluke, a sve je kulminiralo u sudijskoj nadoknadi.

Tada je Kazlagić dosudio loptu za Borac prilikom napadu igrača Igmana iako nakon usporenog snimka nije bilo jasno šta je vidio glavni sudija meča.

Oglasi

U Igmanu su žestoko reagovali na Kazlagićevu odluku zbog čega je on pokazao direktan crveni karton, a dobio ga je Zajko Zeba, sportski direktor Igmana.

Sa Zebom je skočila i cijela klupa Igmana, dok je negodovala i publika koja je ubacivala razne predmete na teren.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ubrzo nakon toga Kazlagić je svirao kraj meča, iako se u sudijskoj nadoknadi gotovo nikako nije igralo, a prema glavnom sudiji su ponovo krenuli domaći igrači kako bi iskazali nezadovoljstvo.

   Redari su morali da zaštite Kazlagića i pomoćnike nakon utakmice

Morali su reagovati i redari na terenu koji su zaštitili sudiju i njegove pomoćnike. Na kraju su Kazlagić i pomoćnici uz pomoć redara napustili teren uz savle uvreda s tribina stadiona u Konjicu, a njegovo dijeljenje pravde će biti sasvim sigurno na dnevnom redu Komiteta za suđenje.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bosnjaci napravite sacekusu, pa barem sudite svojim prodanim sudijama Bosnjacima, prebite ih da vise nikada nece suditi.
13 1
limvotemirvah
Koja je poenta ovolikog stimanja kad izadjes u Europu i natambura te neka ekipa iz Andore? Bar napravite jaku ekipu pa onda siljite i otimajte. Brukate nam drzavu. Lesinari su najjadnija grupa na svijetu. Politika im otela klub oni pljescu ko istrenirane foke.
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi