Abdulhakeem Al-Tuwaijri ekspresno napušta FK Željezničar
Abdulhakeem Al-Tuwaijri se nije proslavio u FK Željezničar i uskoro bi mogao napustiti klub.

Ko će ga naslijediti

Abdulhakeem Al-Tuwaijri ekspresno napušta FK Željezničar

Eldar Ganibegović

Abdulhakeem Al-Tuwaijri, trener iz Saudsijke Arabije koji je ne tako davno preuzeo FK Željezničar, napustio je Plave. 

FK Željezničar je jesenji dio sezone završio skoro pa u zoni ispadanja. Ima 19 bodova, koliko i Igman koji je u opasnoj zoni i ne pamti se lošija polusezona kada je tim s Grbavice u pitanju.

Počeo je sezonu na klupu Željezničara Nermin Bašić. Njega je kasnije uslijed nešto lošijih rezultata naslijedio Abdulhakeem Al-Tuwaijri, no i on bi vrlo brzo odlučio podići sidro što realno i nije loša vijest za Željezničar jer u kratkom periodu na klupi nije pokazao ništa što bi moglo probuditi optimizam kod navijača. 

Trener iz Saudijske Arabije je poslao e-mail u klub i saopštio da odlazi. Također, upitan je i odlazak na pripreme u Španiju. 

Jako loš omjer na klupi FK Željezničar

Prije dolaska u redove sarajevskog velikana, ovaj stručnjak radio je kao pomoćnik Mareku Jarolimu na osam mečeva u Slaviji Prag B i na 19 Jindrichu Trpisovskom u prvom timu Slavije.

Na klupi Željezničara je debitovao 12. novembra u 3:2 porazu od Borca u Banjoj Luci, a ujedno mu je to bila prva utakmica koju je vodio u trenerskoj karijeri.

Oglasi

Do sada je Željezničar s klupe predvodio u pet utakmica, te je upisao samo jedan remi i četiri poraza.

Jedini put kada Željezničar nije bio poražen dok je on bio na klupi bilo je u novembru kada je Selimović spasio Plave poraza od Posušja u nadoknadi vremena, bilo je 1:1 na kraju.

Dakle, Abdulhakeem Al-Tuwaijri prosječno osvaja 0,20 bodova po meču, što je neprihvatljivo za bilo koji klub, a naročito za velikana kao što je Željezničar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Teško da Željezničar pamti gori start jednog trenera.

Željezničar je ispao i iz kupa Bosne i Hercegovine i to od Slobode. Sezonu će nastaviti protiv najtežeg mogućeg protivnika - na Grbavicu u 19. kolu 17. februara dolazi prvak Bosne i Hercegovine, Zrinjski. 

Ostaje da vidimo ko će voditi tu utakmicu. Da li će to biti Abdulhakeem Al-Tuwaijri ili će Željezničar zaista ponovo promijeniti trenera. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

visokohz
Cirkus klub željezničar??
3 0
corleoneHZ
Ostani, Horde su uz tebe hahahaahhahaaha
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti