FK Velež pobjedom odradio prvu provjeru u Turskoj
Haskić je pokazao sjajnu formu

Rođeni slavili u prijateljskom meču

FK Velež pobjedom odradio prvu provjeru u Turskoj

Samir Mlaćo

FK Velež je sinoć stigao u Antaliju, a već danas imao prvi ispit.

Rival je bila slovenska Mura, a na kraju je završilo 2:1 za Mostarce.

FK Velež je meč počeo u sastavu: Hadžikić, Šturm, Bruno, Zvonić, Oreč, Pršeš, Čaić, Mlinarić, Halilović, Peco, Džafić.

U prvom dijelu mreže su mirovale, Rođeni su prijetili preko Džafića, te dva puta novajlije Čaića, ali nisu uspjeli doći do pogotka.

Ipak, u 70. minuti zatresla se mreža slovenskog kluba. Strijelac je bio glavom Nermin Haskić. Desetak minuta prije kraja nova velika šansa za Velež, no otišlo je to tik pored stative Mure.

U 84. minuti Gruzijac Guliashvili je pogodio za 2:0, da bi Slovenci do kraja uspjeli smanjiti na 2:1, što je bio i konačan rezultat meča.

Oglasi

Velež nastavlja pripreme u Turskoj, a rivali će još biti i Vejle, Alashkert, te najzvučnije ime ukrajinski Shakhtar Donetsk.

Mostarci prvi meč u Antaliji odigrali su upravo danas, a posljednju pripremnu utakmicu u Turskoj imaju 3. februara. Trener Dean Klafurić pred put bio je jasan, a istakao je nadu da će i tereni biti dobri.

"Nadamo se da će nas vrijeme poslužiti u Turskoj, a u planu su četiri utakmice. Želimo usavršiti naše mehanizme u igri, popraviti neke stvari i da se igrači nametnu te ispune svoju minutažu i spreme se za nastavak sezone", rekao je između ostalog Klafurić.

Prijateljski meč:

FK Velež - NŠ Mura Murska Sobota 2:1

FK Velež: Hadžikić, Šturm, Bruno, Zvonić, Oreč, Pršeš, Čaić, Mlinarić, Halilović, Peco, Džafić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1613662710
Mura sa trecim sastavom igrala,trebali ste i to spomenut.
1 7
PoliziaMerda1981
Vrane što ne kažeš da si iz Tihaljine porijeklom. Što te stid toga pa se vadiš da si manji seljak iz Vihovića hahaha
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi