Historija bh. skijanja ispisana je danas u Cortini!

Sjajna Elvedina Muzaferija

Historija bh. skijanja ispisana je danas u Cortini!

Edmir Škorić

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija ispisala je historiju bh. skijanja u utrci Super G-ja u Cortini.

Muzaferija je trku završila na sjajnom 14. mjestu, što je najbolji rezultat u historiji bh. skijanja. Zahvaljujući rezultatu karijere osvojila je 18 bodova na Svjetskom kupu.

Dan ranije je osvojila prve bodove u Svjetskom kupu pošto je zauzela 25. mjesto u spustu. Tim rezultatom je osvojila šest bodova.

Ukupno je sa 24 boda Muzaferija 89. u poretku Svjetskog kupa.

Pobjedu u superveleslalomu je odnijela Švicarka Lara Gut-Behrami koja je utrku završila s vremenom 1:20.75 minuta. Druga je bila Austrijanka Stephanie Venier sa 21 stotinkom zaostatka, a treća Francuskinja Romane Miradoli sa 41 stotinkom zaostatka.

Ovo je četvrti put da se Gut-Behrami popela na postolje u petoj utrci superveleslaloma ove zime. Preuzela je vodstvo u disciplini Svjetskog kupa sa 10 bodova prednosti nad Corneliom Hutter. Gut-Behrami smanjila je također zaostatak za povrijeđenom Mikaelom Shiffrin u ukupnom poretku Svjetskog kupa na ispod 200 bodova.

U petak je Mikaela Shiffrin istegnula ligamente koljena u sudaru s olimpijskom pobjednicom u spustu Corinne Suter koja je isti dan potrgala ligamente i tako završila sezonu.

U utorak na Kronplatzu će se voziti trka veleslaloma i bit će to prilika za švicarsku skijašicu da se dodatno primakne Amerikanki.

Super G, svi rezultati:

1. Lara Gut-Behrami (SUI) 1:20.75
2. Stephanie Venier (AUT) +0,21
3. Romane Miradoli (FRA) +0,41
4. Ragnhild Mowinckel (NOR) +0,53
5. Sofia Goggia (ITA) +0,58
6. Marta Bassino (ITA) +0,75
7. Mirjam Puchner (AUT) +1,10
8. Alice Robinson (NZL) +1,11
9. Federica Brignone (ITA) +1,30
10. Kira Weidle (GER) +1,33

Top Komentari

PoliziaMerda1981
Hahahahahahaha treba nam zabranit sve sportove
1 4
BosanskaSvedska
Sve bolja i bolja!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi