Huetter najbrža u Altenmarktu, Muzaferija ostala bez bodova
FOTO: EPA

Utrka superveleslaloma

Huetter najbrža u Altenmarktu, Muzaferija ostala bez bodova

H. Zilić

U austrijskom Altenmarktu najbolje skijašice svijeta vozile su utrku Superveleslaloma i tako otvorile vikend brzih disciplina gdje ih na istoj stazi očekuje spust i još jedna utrka superveleslaloma.

U današnjoj utrci najbrža je bila austrijska skijašica Cornelia Hutter u vremenu 1:13.17 i tako najbolje iskoristila vrlo zahtjevnu stazu.

Do drugog mjesta stigla je Norvežanka Kajsa Vickhoff Lie u vremenu 1:13.26, a podijum je kompletirala iskusna švicarska skijašica Lara Gut-Behrami u vremenu 1:13.38.

Na utrci danas nije nastupila Mikaela Shiffrin vodeća u poretku Svjetskog kupa, Amerikanka je odlučila da ovaj vikend odmori.

Italijanke su danas ostale bez podijuma. Federica Brignone je zauzela četvrto mjesto (1:13.49), dok je Marta Bassino bila petoplasirana (1:13.62)

Utrku je obilježilo i odustajanje još jedne Italijanke  Sofie Goggie, ali i težak pad Nadine Fest koja je prevežena u obližnju bolnicu, a stepen povrede će se znati u narednim satima.

Oglasi

Naša Elvedina Muzaferija bila je također na startu današnje utrke.

Elvedina je gornji dio staze odskijala vrlo dobro, imala je oko sekunde zaostatka, ali izgubila je snagu i koncetraciju u donjem dijelu i ostala bez bodova.

U cilju je Elvediina imala vrijeme 1:15.60 šo je bilo dvije sekunde i 43 stotinke zaostatka za pobjednicom Huetter.

Kompletne rezultate današnjeg superveleslaloma u Altenmarkt-Zauchensee pogledajte OVDJE.

U subotu je na rasporedu spust, u nedjelju novi superveslalom, a Muzaferija će nastupiti na boje utrke prema prvobitnom planu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi