Feller potvrdio sjajnu slalomsku formu, tri Hrvata u bodovima
FOTO: EPA

Svjetski kup u alpskom skijanju

Feller potvrdio sjajnu slalomsku formu, tri Hrvata u bodovima

H. Zilić

Okončan je vikend u legendarnom švicarskom Wengenu utrkom slalomaša u okviru Svjetskog kupa, vidjeli smo još jednu sjajnu i uzbudljivu utrku kao što to bude često slučaj na utrkama najboljih slalomaša svijeta.

Fenomenalnu slalomsku formu ove sezone potvrdio je Manuel Feller koji je stigao do trećeg trijumfa u sezoni.

Feller je nakon dvije slalomske vožnje u Wengenu imao vrijeme 1:50.28, ali i pokvario potpuno slavlje Norvežana.

Dva norveška skijaša završila su na podijumu, Atle Lie McGrath je bio drugoplasirani (1:50.38.), a Henrik Kristoffersen je zauzeo treće mjesto u vremenu 1:50.49.

Odličan dan imali su hrvatski skijaši jer su čak trojica današnji slalom završila u bodovima.

Oglasi

Do rezultata sezone stigao je Istok Rodeš osvojivši deseto mjesto, Samuel Kolega je završio na 16., a Filip Zubčić na 21. mjestu.

Kompletne rezultate iz Wengena pogledajte OVDJE.

Skijašice okončale vikend u Altenmarktu, Muzaferija bez bodova

Najbolje skijašice svijeta su utrkom superveleslalom zaokružile vikend brzih disciplina u austrijskom Altemarkt-Zauchensee.

Trijumfovala je Švicarka Lara Gut-Behrami u vremenu 1:14.95 i iza sebe ostavila dvije austrijske skijašice.

Cornelia Hutter je bila drugoplasirana sa 25 stotinki zaostatka, a Mirjam Puchner trećeplasirana sa 26 stotinki zaostatka za pobjednicom.

U utrci superveleslaloma nastupila je i najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija, ali nažalost nije završila utrku.

Kompletne rezultate superveleslaloma u Altenmarktu pogledajte OVDJE.

Skijašice već u utorak u austrijskom Flachau voze noćni slalom, a skijaši narednog vikend u austrijskom legendarnom zimskom centru Kitzbuhelu voze dva spusta i slalom, dok će skijašice naredni vikend u slovačkoj Jasni voziti veleslalom i slalom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi