Slobodu proganjaju dugovi iz prošlosti: "Ako se krene u izvršenje, onda se gasimo"

Dug od 800.000 KM

Slobodu proganjaju dugovi iz prošlosti: "Ako se krene u izvršenje, onda se gasimo"

Esmer Oštraković

Dojam je da kada se jedan problem riješi u FK Sloboda Tuzla, odma se pojavi neki novi. Razlog su najviše neke stvari koje su se dogodile prije mnogo godina, ali nikada nisu riješene.

Veliki broj klubova ima problema sa dugovanjima, a jedan od njih je upravo i tuzlanska Sloboda. Sada se pojavila informacija koja treba da zabrine sve navijače ovog kluba.

Naime, od ranije je poznato da je FK Sloboda izgubila spor u predmetu "Zahirović".

Najveći dug koji Sloboda ima upravo se odnosi na izgubljeni spor u vezi sa dugom prema bivšem predsjedniku Slobode, rahmetli Davudu Zahiroviću koji je prenesen na advokata Suada Suljića.

Sloboda je izgubila sudski spor i obavezna je izmiriti dug od skoro 800 hiljada KM.

Oglasi

Odma su se pojavile informacije da se radi na tome da se pokuša smanjiti ukupna suma novca i da Sloboda ne može da plati toliko.

SportSport je kontaktirao Aleksandra Jovića, predsjednika Skupštine FK Sloboda koji nam je rekao više na ovu temu.

"Dobili smo poziv od Suljića da razgovaramo. Odluku neće donositi ova garnitura ljudi, nego Grad, RSD, navijači. Ako se krene na izvršenje, onda se Sloboda gasi. Sloboda to ne može platiti.

Vidjet ćemo koje su nam pravne mogućnosti kada se konsultujemo sa svim relevantnim. Treba prvo provjeriti pod kojim uslovima je Kozlić vodio taj postupak i šta je potpisivao. Ima ogromu odgovornost u ovom slučaju. Vidjet ćemo ko je odgovoran za sve", rekao je Jović.

Više informacija oko svega trebalo bi biti poznato u narednim danima kad će i biti održan sastanak između čelnika Slobode, te advokata Suada Suljića.

Oglasi

Jučer su iz FK Sloboda istakli da su nezadovoljni radom medija

"Odgovorno vam tvrdim da 95 posto medijskih natpisa nisu tačni. Nekoliko medija truje atmosferu, da li po nečijem nalogu ili ne, ne bih znao reći. U ovim prostorijama se mogu dobiti prave informacije, priče po kafama nisu relevantne i zato vas molim da ovdje svi dolazite po informacije. Poručio bih i da će FK Sloboda zauzeti drugačiji stav i naša saradnja sa medijima će biti uslovljenja njihovim pisanjima.

Naš najveći problem su trenutno štetna pisanja, mnogo veći od novca. Molim vas zato po strani ostavite neobjektivnost i malicioznost. Podršku ne tražimo, nju ćemo zaslužiti. Volio bih da se to promijeni, a mi smo otvoreni za svaki vid saradnje.

Apelujem i na navijače, ne mislim na "Fukare" nego na one navijače koji komentarišu po društvenim mrežama i forumima. Vjerujte da to prelazi sve granice, spominju se porodice, prijeti se. Ljudi, dajte da svi imamo odgovornost. A garantujem da će ova Sloboda biti mnogo jača."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također Jović je istakao i da Sloboda ima veliki problema sa infrastrukturom.

"Kako je postavljen hibridni teren, nama je onemogućeno da treniramo na terenu. Kako sam obavješten, doći će do rekonstrukcije pomoćnog terena, tako da u naredna dva mjeseca možemo ostati bez mjesta gdje ćemo trenirati. Priča se o Premijer ligi, avionima i kamionima, a dolazimo u situaciju da nemamo gdje trenirati. Zato bih zamolilo nadležne u gradu kantonu, FBiH da obrate pažnju na to."

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
gasi propalu prciju nizasta nisu
2 7
user1684265579
Podrska za slobodu iz Mostara gledam Jedinstvo Bihac ruglo od stadiona Sloboda . Celik . Jedinstvo imam dojam ko da neko namjerno gura u provaliju Ove klubove Zeljeznicar u dugovima do grla. Zasto nema neki limit do 1 milion se mozes zaduzit i to je to . Kako ce celik vratit dug od 6 milona ??????
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi