Prvi čovjek FK Sloboda: Štetna pisanja su naš najveći problem, mnogo veći od novca

Održana je press konferencija

Prvi čovjek FK Sloboda: Štetna pisanja su naš najveći problem, mnogo veći od novca

Adnan Beganović

Predsjednik Skupštine, FK Sloboda, Aleksandar Jović, na današnjoj press konferenciji je objasnio na koji način je izabrano novo rukovodstvo kluba. Govorio je i o planovima, problemima sa kojima se susreću, ali i tome šta se očekuje od nastavka sezone.

Burno je bilo proteklih dana u Tuzli. Na Skupštini je izabrano novo rukovodstvo kluba koje čine članovi Skupštine i to na jednogodišnji mandatni period. Tako će FK Sloboda u nastavak sezone ući bez "pravog" Upravnog odbora, no predsjednik Skupštine i član katozvanog Odbora za hitnost Aleksandar Jović vjeruje da to nije naikakv problem.

"Važno nam je istaknuti neke stvari koje su se dešavale u proteklih dva mjeseca. Želim da našim navijačima i javnosti približim stanje u klubu, prije svega o Skupštini i odabiru ljudi koji sada upravljaju klubom. Morali smo prilagoditi Statut kako bismo omogućili pravnu prohodnost.

Izabrali smo na Skupštini Odobr koji će rukovoditi klubom, čiji je mandat godinu dana. Došli smo tu, nismo se borili za ove pozicije, nego smo "uskočili" s obzirom da niej bilo prijava za Upravni odbor. Naša je obaveza bila da to uradimo", istakao je Jović na početku izlaganja.

"U protekla dva mjeseca se mnogo radilo. Bilo je pozajmica, ali ne postoje kamate, kako se moglo čuti u javnosti. Mi smo za ovu sezonu osigurali 90 do 95 posto proračuna, ali dinamika pritoka novca nas tjera da uzimamo posudbe kako bismo izbjegli dugovanja prema igračima. FK Sloboda nema dugovanja u 2023. godini ni prema državi, ni igračkom kadru. Danas je isplaćem dio plate, to će vam svako potvrditi", dodao je on.

Jović se javno zahvalio i ljudima koji u ovom trenutku, po njegovim riječima, 24 sata dnevno rade za FK Sloboda.

Oglasi

"Sva sredstva koja smo osigurali nisu povućena od grada, niti od sponzora. Novac koji je osiguran je osiguran radom ovih 20-ak momaka koji su 24 sata na raspolaganju klubu. Mi smo prije svega navijači koji žele spasiti ovaj klub i za sada radimo jako dobro. Sva sredstva od sponzora su potrošena u oktobru i novembru, a već početkom iduće sedmice ćemo objaviti ime novog sponzora. Jedan svjetski brend će biti naš veliki sponzor".

Jović je istakao da je klub u procesu imenovanja generalnog direktora, te koordinatora omladinskog pogona, a govorio je i o prelaznom roku.

"Što se tiče administrativnih stvari, ostali smo bez generalnog direktora i sada idemo u proces njegovog imenovanja, kao i imenovanje koordinatora omladinskog pogona. Trener Nalić je rekao da prelazni rok nije gotov i mi radimo u tom smjeru.

Utakmica u nedjelju je kao svojevrsni poklon klubu i siguran sam da će biti dobro. Vidim kakva je amosfera. Planiramo do kraja prelaznog roka dovesti još tri igrača i sigurno ćemo biti mnogo jači. Naš prioritet je povratak u Premijer ligu i to jasno želim poručiti javnosti".

U FK Sloboda nezadovoljni radom medija

Nakon toga se osvrnuo na pisanje medija. Iz njegovog izlaganja se može zakljuti da je jako nezadovoljan. 

Oglasi

"Odgovorno vam tvrdim da 95 posto medijskih natpisa nisu tačni. Nekoliko medija truje atmosferu, da li po nečijem nalogu ili ne, ne bih znao reći. U ovim prostorijama se mogu dobiti prave informacije, priče po kafama nisu relevantne i zato vas molim da ovdje svi dolazite po informacije. Poručio bih i da će FK Sloboda zauzeti drugačiji stav i naša saradnja sa medijima će biti uslovljenja njihovim pisanjima.

Naš najveći problem su trenutno štetna pisanja, mnogo veći od novca. Molim vas zato po strani ostavite neobjektivnost i malicioznost. Podršku ne tražimo, nju ćemo zaslužiti. Volio bih da se to promijeni, a mi smo otvoreni za svaki vid saradnje.

Apelujem i na navijače, ne mislim na "Fukare" nego na one navijače koji komentarišu po društvenim mrežama i forumima. Vjerujte da to prelazi sve granice, spominju se porodice, prijeti se. Ljudi, dajte da svi imamo odgovornost. A garantujem da će ova Sloboda biti mnogo jača."

Također je istakao i da Sloboda ima veliki problema sa infrastrukturom.

"Kako je postavljen hibridni teren, nama je onemogućeno da treniramo na terenu. Kako sam obavješten, doći će do rekonstrukcije pomoćnog terena, tako da u naredna dva mjeseca možemo ostati bez mjesta gdje ćemo trenirati. Priča se o Premijer ligi, avionima i kamionima, a dolazimo u situaciju da nemamo gdje trenirati. Zato bih zamolilo nadležne u gradu kantonu, FBiH da obrate pažnju na to."

Govorio je Jović i o eventualnom "ulasku" Eduarda Da Silve u klub.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Imali smo sastanak sa Eduardom Da Silvom. Vidjeli ste da je i on to potvrdio, No, za sada je to na bazi nekog inicijalnog razgovora. Nismo još pričali o tome u kojem bi segmentu stigao na Tušanj. Njegov prvi saradnik dolazi u nedjelju na utakmicu, pokazat ćemo mu kako funkcioniše klub. Nastavljamo taj proces, on je rekao da je zainteresiran.

Nažalost, on neće doći jer njegov sin u Brazilu potpisuje ugovor. Taj proces planiramo obavljati na bazi investitora. To je naš plan. Vidjeli bismo šta dobijamo za uzvrat. Ne planiramo mu dati klub pa da ga vodi. Smatramo da se u taj proces treba uključiti šira društvena zajednica", zaključio je Jović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sve neznalice fudbalske na jednom mjestu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije