Rođeni pronašli stopera: Iranac sutra stiže u Mostar, veoma je popularan u svojoj zemlji
Foto: Instagram profil Aref Gholami

Pojačanje u defanzivi

Rođeni pronašli stopera: Iranac sutra stiže u Mostar, veoma je popularan u svojoj zemlji

Edmir Škorić

Fudbalski klub Velež tragao je za defanzivcem i, čini se, konačno ga pronašao, a riječ je o novom strancu koji će boraviti u Mostaru.

Nakon što su prodali brazilskog stopera Brunu Oliveiru u Južnu Koreju, Velež je bio primoran pronaći alternativu, pa se na kraju odlučio za dovođenje povremenog iranskog reprezentativca Arefa Gholamija.

Neslužbeno saznajemo da će 26-godišnji stoper sutra doć u Mostar kako bi obavio liječničke preglede, a zatim i potpisao ugovor s Rođenima, naravno ako sve bude po planu i programu.

Gholami je igrao u Sepahanu, Zob Ahanu, Fooladu i Esteghlalu. Nakon godina nastupa u Iranu, prvi put će napustiti svoju zemlju i sada karijeru nastaviti u Bosni i Hercegovini.

On je imao jedan nastup za seniorsku reprezentaciju Irana prije dvije godine, a igrao je i za omladinske selekcije. U Iranu je fudbaler izuzetno popularan budući da ima 1,1 milion pratilaca na Instagramu.

Nije poznato kada će Gholami debitovati, ali nije isključeno da to bude već u 20. kolu, u kojem Mostarci u derbiju dočekuju Borac. Taj meč planiran je za subotu od 16 sati. Ako to ne bude slučaj, onda će morati pričekati do 2. marta i utakmice Posušje - Velež.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

No, najprije da sačekamo zvaničnu potvrdu iz mostarskog kluba o potpisivanju Iranca, koji će sasvim sigurno imati jedno novo iskustvo u karijeri budući da mu je ovo prvi inostrani angažman.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Velezmostar32
Bgm ce nam ovaj sve pojeb... ove curice ???
1 0
FahrudinKonjHodzic
dat cemo mu nadimak goljo
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi