Zeničaninu sarajevski derbi!

Delegiran sudije za 21. kolo WWin lige

Zeničaninu sarajevski derbi!

Admin Čaušević

Delegirane su sudije za mečeve 21. kola WWin lige. Najviše pažnje svakako privlači sarajevski derbi na Grbavici. Taj susret će suditi Ermin Sivac iz Zenice.

Drugi ovosezonski derbi Željezničara i Sarajeva se igra na stadionu Grbavica u nedjelju od 18:45, a sudijski komisija Saveza je delegirala sudije za taj meč.

Za glavnog arbitra je delegiran Ermin Sivac iz Zenice koji je nedavno sudio Željezničaru na Grbavici i to protiv Zrinjskog kada je bilo 0:0.

Ostale sudije dolaze iz prijestolnice, Čaušević Moamer je prvi, a Dozić Enes drugi asistent, dok je za četvrtog arbitra određen Nihad Ljajić.

Zanimljivo da je za posmatrača suđenja postavljen Elmir Pilav koji istu dužnost obavlja i na važnim UEFA-inim mečevima poput Lige prvaka.

Oglasi

Utakmica je od velike važnosti za dva najveća bh. kluba zbog čega će sigurno i službena lica biti pod lupom jer bi svaka greška mogla skupo koštati i Željezničar i Sarajevo.

Derbi fenjeraša između Tuzla Cityja i Zvijezde 09 u subotu od 13 sati na stadionu Tušanj sudit će Dragan Kesić iz Bosanske Gradiške.

Istovremeno će u Konjicu Igman biti domaćin Širokom Brijegu, a odlučeno je da na centru konjičkog Gradskog stadiona bude Darko Gedžić iz Brčkog.

Subotnji program će biti kompletiran u najavi vrlo zanimljivim duelom između Sloge i Zrinjskog. Pravdu u Modriči od 16 sati će dijeliti Antoni Bandić iz Gruda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim sarajevskog u nedjelju se igra još jedan meč. U pitanju je duel između Posušja i Veleža koji starta u 14 sati. Taj duel će suditi Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora.

Kolo se završava u nedjelju duelom u Banjoj Luci između Borca i GOŠK. Početak je zakazan za 18 sati, a odlučeno je da sudija tok susreta bude Admir Musić iz Sarajeva.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bit ce gusto bit ce 0:2
Valjda ce Peljto biti kaznjen zbog nedodjeljivanja najmanje 2 crvena sinoc u BL.
1 2
*p!p!t@*
Je li realno ovo. Sivac aka domaći sudija s Grbavice
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti