Navijači Čelika zbog Sivca pisali grafite, pjevale se i pjesme, a klub ga sada žestoko kaznio
Sivac u dresu NK Čelik

Odradio je jedan trening sa FK Željezničar tokom zimske pauze

Navijači Čelika zbog Sivca pisali grafite, pjevale se i pjesme, a klub ga sada žestoko kaznio

Samir Mlaćo

Eldar Sivac je i dalje glavna tema među navijačima Čelika.

Sjajni član Zeničana tokom pauze se priključio treningu FK Željezničar i bio na pragu potpisa ugovora. Na kraju se ipak vratio u Čelik, ali donijelo je to veliko nezadovoljstvo navijača zeničkog kluba.

Svi su bili mišljenja da je Sivac žestoko prekršio pravilo kluba i da zaslužuje suspenziju, a klub se nije oglašavao.

Danas se ipak oglasio sam nogometaš, a zatim i NK Čelik.

Sivac je uputio izvinjenje, te istakao da smatra da je napravio grešku što se samovoljno priključio Željezničaru.

Oglasi

"Pozdrav za sve navijače Čelika. U saglasnosti s klubom došli smo na ideju da je najbolje da se oglasimo javno povodom problema koji je nastao u prethodnom periodu. Prilikom prvog kontakta odmah sam obavijestio klub da su bili upoznati sa tim, a prilikom pregovora i razgovora između klubova došlo je do nesporazuma gdje sam smatrao da će naći zajednički jezik i samim time svojevoljno otišao na trening i time napravio grešku", kaže Sivac i nastavlja.

"Moje neiskustvo i želja za napredovanjem dovela je do toga. Znam da nisam imao loše namjere i nisam želio ukaljati lični niti klupski ugled. Ovim putem se izvinjavam navijačima i nadam se da ću opravdati povjerenje u nastavku sezone".

Nakon toga oglasio se i NK Čelik.

Mladog nogometaša čeka kazna, a ugovor ima do ljeta. Veliko je pitanje kako će se stvari odvijati i da li će se izboriti za mjesto u ekipi.

"Ovim putem se klub po prvi put javno očituje povodom kršenja discipline od strane igrača Eldara Sivca koji je u aktuelnom prelaznom roku samovoljno otišao na trening drugog kluba koji je bio zainteresiran za njegove usluge.

Oglasi

U razgovoru s igračem, rukovodstvo je zaključilo kako bi za klub i njegovu transparentnost bilo najbolje javno se očitovati povodom nastale situacije i sankcija koje će igrač u budućnosti snositi.

Nakon analize mogućih rješenja, zagovarajući isključivo interese NK Čelik, klub je postigao dogovor s igračem oko daljnjeg nastupanja za klub i to po sljedećim uslovima:
– novčana kazna u iznosu od gotovo dvije mjesečne plate,
– suspenzija u odigravanju pripremnih utakmica do postizanja konačnog dogovora,
– javno izvinjenje od strane igrača,
– smanjenje novčane naknade na trećinu dosadašnjih primanja koje će igrač primati do kraja ugovora (ljeto, 2024.).

Navedene sankcije koje je igrač prihvatio u klubu smatramo primjerenim za postupak kojeg je napravljen, te vjerujemo da su dovoljno jaka poruka svim budućim generacijama igrača da je klub iznad svakog pojedinca i da će se kršenje discipline i narušavanje ugleda kluba oštro kažnjavati.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Današnjim javnim izvinjenjem od strane igrača i ovim saopštenjem želimo zaključiti ovu priču i u budućnosti se ne osvrati na nju, nego se okrenuti novim izazovima usmjerenim finansijskim, organizacijskim i sportskim uspjesima NK Čelik!", naveli su iz NK Čelik.

NK Čelik 09.03. nastavlja drugi dio sezone u Prvoj ligi FBiH. Zeničani će na svom stadionu ugostiti NK Stupčanica Olovo.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

papagaj
Bježi dijete iz te vukoje.ine što prije
1 2
amirsmriko
Treba mu dati profi ugovor i kad dodje vrijeme prodat ga za ozbiljne pare
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi