Akrapović: Sarajevo je opasno, ali optimistično gledam na utakmicu
Plavi vjeruju da će obradovati svoje navijače

Plavi najavili novi vječiti derbi

Akrapović: Sarajevo je opasno, ali optimistično gledam na utakmicu

S. Mlaćo, foto: T. Hebib

Novi vječiti sarajevski derbi očekuje nas u nedjelju na Grbavici.

Sastaju se FK Željezničar i FK Sarajevo, a oba tima su u krizi rezultata. Ipak, navijači oba tima se sigurno nadaju da će se radovati, a ispred kluba sa Grbavice meč su najavili šef struke Bruno Akrapović i iskusni Edin Cocalić.

Akrapović je u dva zvanična meča osvojio tek bod. Remizirao je sa Zrinjskim (0:0), a zatim upisao poraz od Širokog Brijega (0:2).

Prvi je riječ dobio Akrapović, pa zatim Cocalić.

"Pred nama je najveći derbi u BiH kada je nogomet u pitanju. Loši rezultati su sa dvije strane, ali svi želimo dati sve od sebe da prekinemo niz loših rezultata.

Cilj nam je tri boda, analizirali smo dvije utakmice. Dvije različite utakmice, nadam se da će igrači dobro odgovoriti", rekao je Akrapović.

Oglasi

"Atmosfera je dobra, a turbulentna je sezona. Vlada pozitivna atmosfera, svi smo motivisani pred derbi", istakao je Cocalić.

Akrapović se dotakao i kvaliteta njegove ekipe.

"Na osnovu prve dvije utakmice imamo dvije strane medalje. Apsolutno je zalaganje i želja za uspjehom, a druga strana medalje je nonšalantnost protiv Širokog Brijega. Nadam se da to nećemo više ponoviti kao u Čitluku. Imamo kvalitet, ali nismo pokazali onu želju i volju na Čitluku. Što se tiče same ekipe, nedostajalo nam je par igrača na dvije utakmice, te nemam kompletnu sliku ekipe. Otežavajuća okolnost je da je pola ekipe se priključilo naknadno, kao Cavnić, Hiroš, Cocalić je imao jednu povredu...".

Ekipa Željezničara pokazuje dva različita lica, to i nije neka novost.

"Ako nemaš realizacije, onda ni psiha nije na nivou. Negativne stvari se moraju izbaciti iz ekipe. U srijedu smo odigrali dobar meč, te da to bude primjer i ostalima.

Oglasi

Dotakao se i igračkog kadra za ovaj meč, ali i snage FK Sarajevo.

"Mekić će danas trenirati, ali koliko je spreman da igra to ćemo vidjeti. Danas se nadam da ćemo završiti sve za Bismarka, mislim da je Mijić registrovan, a svaki igrač će nam dobro doći. Pavić ima povredu meniskusa i neće konkurisati.

Što se tiče Sarajeva, gledao sam sinoć utakmicu, bilo je puno prekida. Nije bilo veće kvalitete, ali Sarajevo ima svoje kvalitete i opasni su, uvijek mogu iznenaditi.

Optimistično gledam na našu utakmicu. Sve je u našim rukama, možemo sa ovom utakmicom podići i atmosferu u svakom smislu", dodao je Akrapović.

Cocalić je dodao da u derbiju nema favorita, ali da je Sarajevo favorit kada se pogleda tabela.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Derbi se ne smije podcijeniti nikad", rekao je iskusni defanzivac.

Meč na Grbavici igra se u nedjelju od 18:45, a ulaznice su već u prodaji. Očekuje se ispunjena Grbavica, te sjajna atmosfera.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
sarajevo je real za ostale bih klubove.
4 0
Drakula
3 boda za goste i svi zadovoljni
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi