Rožman razočaran: Na pripremama smo dobri, a kada dođemo u Sarajevo glave 'negdje odu'...

Težak poraz Sarajeva u derbiju

Rožman razočaran: Na pripremama smo dobri, a kada dođemo u Sarajevo glave 'negdje odu'...

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Sarajevo je na Grbavici upisalo težak poraz u vječitom derbiju.

Bilo je 3:0 i sigurno su navijači razočarani. Traži se ostavka trenera Simona Rožmana koji se i pojavio na press konferenciji. Veliko je pitanje da li će Rožman voditi ekipu u narednom meču.

"Imali smo osjećaj da idemo u pravom smjeru nakon srijede, a sada se vidi da je to 'fejk' varijanta. Željo je bio bolji u svim segmentima igre, mi smo bili katastrofalni, ne znam zašto.

Nije dobro", prve su riječi Rožmana.

Da li razmišljte podnijeti ostavku?

Oglasi

"Nije dobra stvar. Zna se ko je odgovoran za situaciju. Nije mi jasno kako neki stvari ide, a onda drugačije kada dođe utakmica".

Izgubili ste od posljednje ekipe na tabeli, pa sada predposljednje. Kako ste to dozvolili?

"Možemo u detalje. Znali smo da će igrati 3-4-3. Imali smo 4-2 u veznom redu, a nikada nismo došli do zadnje linije. Dobili smo gol, vidite kako odreagujemo kada primimo gol. Bježe nam lopte, sve na treningu što ide, onda ne ide.

Kroz vezni red smo željeli nešto napraviti, a mi smo i lopte iz auta bacali njima. Teško da razumijem neke stvari. Radimo stvari koje nismo dogovorili".

Oglasi

Željezničar je bio hrabar, žestok, vi niste?

"Što se tiče same igre, bili smo dobri na pripremama. Kada dođemo u Sarajevo glave idu u drugom smjeru. Nakon Širokog sam rekao da se dešavaju stvari koje nisu ok, a mi to moramo riješiti preko kluba, ne u javnosti.

Protiv Zvijezde nismo zaslužili poraz, drugo je osvojiti bod i izgubiti. Protiv Borca smo pokazali neke stvari, a veselio sam se ovoj utakmici. Spektakl je ovo, možemo biti ponosni što smo dio ovoga, ali mi smo podbacili".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Koliko je izostanak navijača problem za vas?

"Hendikep. Kada smo to čuli nije nam bilo svejedno. Derbi je super, ali mi nismo pokazali ništa na terenu".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
kad bude prvenstvo u pripremnim utakmicama bit će te šampioni, a možda i kad se korona vrati.
4 0
DOKTOR_GAZ_
Sve sto je valjalo u Sa si OTJERAO: Dugogodisnje PROVJERENE DOKTORE koji su prvo navijaci, pa tek onda doktori Sarajeva, otjerao si SVE TRENERE U AKADEMIJI, sve trenere golmana, otjerali STE VRANCICA, SERBECICA, ZELJKOVICA, OSPORAVATE BULJUBASICA, UNISTILI ZILJKICA, a sve to da JULARDZIJA BUDE DESETKA, a RUMENI u dogovou s tobom da TALI SLOVENACKE POLOVNJAKE..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi