Simon Rožman je detektirao problem ali ne zna ga riješiti
Simon Rožman ne "drži svlačionicu u svojim rukama"

Sarajevo van forme, Evropa je pod znakom pitanja

Simon Rožman je detektirao problem ali ne zna ga riješiti · Riječ, dvije...

Adnan Beganović

Simon Rožman, fudbalski stručnjak iz Slovenije, proživljava svoje najteže dane na klupi FK Sarajevo. Igra Sarajeva ne obećava, porazi se redaju, tako da danas čak ni oni koji žive Sarajevo, ne smiju se usuditi reći da treba vremena i da će se sve posložiti. Da li će Rožman preživjeti večerašnje poniženje na Grbavici zna samo jedan čovjek, a to je Ismir Mirvić.

Fudbalski klub Sarajevo, iako finasijski uz Zrinjski i Borac daleko ispred svih bh. klubova, iz sedmice u sedmicu doživljava poniženja na zelenom terenu.

Tri poraza u natavku sezone u Wwin ligi i to od Širokog Brijega na Koševu (1:3), Zvijezde 09 u Ugljeviku (0:1) i večeras na Grbavici od Željezničara koji je prije susreta bio u zoni ispadanja, te pobjeda na penale protiv Slobode u osmini finala Kupa i remija sa Borcem u prvom meču četvrtfinala u Banjoj Luci (0:0), sasvim sigurno armiji navijača Bordo kluba ne nude ništa osim nemirnih snova.

No, nisu samo porazi ono što treba zabrinuti navijače Bordo kluba. Sarajevo nema igre, igrači Sarajeva u pet utakmica drugog dijela sezone, izuzmemo li meč u Banjoj Luci, nisu pokazali ništa vrijedno hvale, pa čak je izostalo i ono čime se nadoknađuje manjak kvaliteta - borbenost.

Očito je, čak i onima koji nisu zaluđeni fudbalom, da u ekipi osim suhog kvaliteta nedostaje i hemije. A, za to je glavni krivac šef stručnog štaba Simon Rožman i njegovi saradnici.

Oglasi

On je taj koji živi sa igračima, koji ih u krajnjem slučaju trenira svaki dan, te bi shodno tome trebao prepoznati ko može, a ko pak ne može, u ovim za Sarajevo teškim trenucima, nositi Bordo dres.

Slovenački stručnjak, govore tako utakmica iz drugog dijela sezone, nije u stanju to uraditi i činjenica je da je pogubio konce, te da se nevještim izgovorima na press konferencijama pokušava izvući, odnosno na neki način i teret odgovornosti prebaciti sa svojih leđa.

Njegova izjava nakon večerašnjeg poniženja na Grbavici u kojoj tvrdi da do problema dolazi nakon priprema i povratka u Sarajevo ide u prilog ovoj tvrdnji.

"Što se tiče same igre, bili smo dobri na pripremama. Kada dođemo u Sarajevo glave idu u drugom smjeru. Nakon Širokog sam rekao da se dešavaju stvari koje nisu ok, a mi to moramo riješiti preko kluba, ne u javnosti", istakao je Rožman i na neki način podvukao da je to govorio nakon poraza od Širokog Brijega.

Dakle, prije petnaest dana je detektirao probleme, ali na njegovu i žalost navijača, očito ih nije uspio otkloniti, što samim tim znači da se nesportskim riječnikom pogubio, te da ne kontroliše svlačionicu.

Oglasi

Naravno, odgovornost je i na igračima koji očito u svojim glavama nisu u stanju da "prepoznaju" šta znači nositi dres bordo boje. Vide to i navijači kluba koji s pravom očekuju mnogo više.

A, da li je Rožman završio svoju epizodu u Sarajevu zna samo jedan čovjek, Ismir Mirvić. On i pored loših sportskih odluka, pa usudili bismo se reći s punim pravom jer je taj koji svoj novac "pumpa" u klub, i dalje ima podršku, istina iz dana u dan sve manju, onih zbog kojih se i igra fudbal.

Teška je noć i pred Mirvićem. Da li pružiti podršku Rožmanu uprkos sve većem nezadovoljstvu navijača i sve lošijim igrama Sarajeva ili pokušati sa šok terpaijom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvi čovjek kluba je taj koji mora dobro odvagati, no ovaj put ne smije napraviti grešku jer bi nova mogla biti skupo plaćena.

Rožman, to je valjda svima jasno, ne uživa povjerenje svlačionice. Na neki način je to i priznao, a jedna stvar mu ne ide u prilog - u jeku sezone kada rezultati i igre nisu u skladu sa očekivanjima ne mijenja se šest-sedam igrača nego trener.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
izabrao si pogrešan klub. torpedo je nastao uništavanjem dva prijeratna sarajevska kluba. spetljali se sa vjetnamcima, razbrekli od sile ... ima boga da je kao miš, sad im se sve vraća.
5 4
Ecosport
A što nam ovo nema limvotemirvah? Da nije preminuo?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi