Milošević: Zašto sam optimista? Momci jedva čekaju da dođu, dužni su navijačima

U Zenici nas očekuje duel sa Ukrajinom, danas je saopšten i spisak

Milošević: Zašto sam optimista? Momci jedva čekaju da dođu, dužni su navijačima

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Selektor naše A nogometne reprezentacije Savo Milošević održao je danas press konferenciju  u prostorijama NS BiH.

Tema su bile utakmice baraža za Evropsko prvenstvo 2024. godine, a Milošević je saopštio spisak igrača za martovske utakmice.

Selektor naše A nogometne reprezentacije Savo Milošević održao je danas press konferenciju u prostorijama NS BiH.

Tema su bile utakmice baraža za Evropsko prvenstvo 2024. godine, a Milošević je saopštio spisak igrača za martovske utakmice.

Govorio je i o formi igrača, te očekivanjima od duela sa Ukrajinom u Zenici.

A reprezentacija Bosne i Hercegovine će 21. 03. 2024. u 20:45 sati u susretu polufinala baraža za EURO 2024 na Bilinom polju“ u Zenici dočekati selekciju Ukrajine.

Oglasi

U zavisnosti od rezultata te utakmice, Zmajevi će se 26. 03. 2024. u 20:45 sati na stadionu „Grbavica“ u Sarajevu sastati sa pobjednikom ili poraženim iz utakmice Izrael-Island.

"Kao prvo, čvrsto vjerujem da je ovo najbolje što BiH ima. Na osnovu viđenog i onog što smo analizirali, ovo je najbolje što imamo. Da li možemo proći Ukrajinu, ubijeđen sam da možemo. Neće biti lako.

Ukrajina je ozbiljna, vidio sam puno takvih ekipa u karijeri, individualni kvalitet može pomoći, ali nije od presudnog značaja, pogotovo kada se igra jedna utakmica", prve su riječi Miloševića.

Ponovo se dotakao na čemu temelji optimizam za odlazak na EURO.

"Uvijek sam optimista, a rezultati sa posljednjih utakmica jesu bili loši. Nisam tražio opravdanje, ali realnost je da nismo imali sedam igrača, posljednje utakmice i deset. To objektivno nije realno stanje ekipe. Te utakmice su negativne bile rezultatski, ali dobili smo dva-tri nova igrača na koje možemo računati. Bolje je po nas što se tako odigralo. Motivacija i želja igrača za ove utakmice je velika, većina igrača igra dobro, svi jedva čekaju da dođu.

Oglasi

Nećemo imati problem motiva, čak naprotiv. Imat ću zadatak da stišavam atmosferu. Svi oni osjećaju da duguju javnosti i navijačima mnogo toga zbog kvalifikacija koje smo imali. Dolaze sa velikom željom i motivom te su to već parametri na kojima baziram svoj optimizam. Jedna utakmica kući protiv bilo koga, sve je moguće. Na osnovu toga baziram optimizam".

Da li ovaj spisak znači da će se vraćate na 3-5-2 formaciju? Demirović je u sjajnoj formi, u reprezentaciji nije tako.

"Neću vam otkrivati taktičke stvari. Demirovića sam ugledao uživo, iznenadio me pozitivno sa igrom. Golove je i ranije postizao, u sjajnoj je formi, a nama treba taj Demirović u reprezentaciji. Nama tako šanse rastu".

Stevanovića nema na spisku?

"Neću pričati individualno o tome koga nema. Najavili smo da će biti novina, a nisam želio radikalne stvari. Treba biti rekonstrukcija tima, ali ne sada, ovo je najbolje sada".

Oglasi

Samo pet igrača imamo u pet najjačih liga Evrope.

"Može da bude problem, a i ne mora. Nisam o tome razmišljao. Nogomet napreduje svugdje, na meridijanima gdje i nije bilo tako. Ne igra se nogomet samo u Ligama petice. Najbitnije da momci igraju, da imaju takmičarski ritam. To je najbitniji parametar u ovom momentu".

Denis Huseinbašić je novo ime na spisku. Hamulić već odavno ne igra, a na spisku je.

"Na tome se radilo za Denisa mjesecima. Logično je da je na spisku. Drago mi je da je tu. Što se tiče Hamulića, očigledno da ljudi imaju nešto protiv njega. Momak je na osnovu onoga što sam ja vidio bio fenomenalan.  On ima kvalitet, može nam pomoći u igri i napraviti problem svakoj ekipi. Fenomenalan je momak, ima takav i odnos, zašto bi ga precrtali?".

Da li ste razgovarali sa Višćom ili se okrećete mlađim igračima?

Oglasi

"Promjene ne mogu doći preko noći, ali mogu postepeno. Mora biti neki smjer, dok sam tu bit će tako. Ja ću raditi u smjeru za koji mislim da je najbolji. Ne znam drugačije da radim", dodao je Milošević koji je bio veoma raspoložen na press konferenciji. 

Za kraj se dotakao snage Ukrajine.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Nisam arogantan, nisam prepotentan, a prije nego što sam postao trener bio sam analitičar. Radio sam za UEFA-u. Analitiku fudbalsku poznajem jako dobro, Ukrajina je skenirana od nas svim detaljima, sa svim protivncima. Suština je da mi budemo pravi, a znam da možemo. Ovo što kažem moram prenijeti na igrače i da oni to shvate".

Okupljanje reprezentativaca zakazano je 18. marta u Sarajevu.

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Sretno Bosni iz Ljubljane...nacistički židovi moraju pasti,čitav svijet je s Bosnom
2 0
Mowzilla
Svi 21.03. u 15 sati u arenu Husejin Smajlovic podrzati nase legende!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi