Rožman: Dobio sam podršku kluba nakon Zvijezde 09, prihvatam sve kritike, pustite igrače...
Dotakao se i toga kako će biti igrati bez publike

Preživio je Slovenac na klupi Sarajeva, a sutra ga očekuje novi izazov

Rožman: Dobio sam podršku kluba nakon Zvijezde 09, prihvatam sve kritike, pustite igrače...

S. Mlaćo, foto: T. Hebib

Burno je bilo u FK Sarajevo u proteklim danima. 

Klub sa Koševa poražen je u vječitom derbiju 3:0, a spominjao se i odlazak šefa struke Simona Rožmana. Rožman je ipak ostao, a danas je bio 'zaključan', no kasnije je 'otvorio' dušu.

Danas se i obratio na press konferenciji, te najavio duel sa Igmanom iz Konjica sutra na Koševu.

"Nećemo se vraćati šta je već bilo. Riješili smo mnogo toga između sebe, imao sa energičnu ekipu na trenigu. Očekujem defanzivnu ekipu Igmana, znaju igrati na rezultat. Što se nas tiče, Krdžalić ide na operaciju koljena, pregledi su to pokazali, Iliev ima kartone, a stanje Mehmedovića ćemo vidjeti danas.

Jučer nije trenirao, pa vidjet ćemo. Očekujem novu energiju, jedva čekam utakmicu i da vidimo šta možemo. Kvalitet nije upitan, odnos je prioritet i da nadam se da su glave na mjestu. Vjerujem u igrače, vjerujem u njihovo zajedinštvo", rekao je Rožman.

Šta se dešavalo ove sedmice nakon derbija. Da li ste otjerali Ziljkića, da li ste ponudili mandat na raspolaganje?

Oglasi

"Mi sve što je za javnost riješavamo preko PR službe. Klub tako funkcioniše, sve stvari se riješe preko medija. Nakon Zvijezde 09 sam pričao o svom statusu sa klubom, dobio sam podršku. Danas sam tu, spremamo se za narednu utakmicu.

Što se tiče igrača, vidjet će te sve sutra. Sve je najbolje riješiti u klubu".

Ne bježim, ne tražim alibi, znam naše ciljeve. Mi smo imali ciljeve prije sezone, još uvijek je sve u igri. Kada budu dobri rezultati, biće nam svima lakše. Moramo dobiti narednu utakmicu, a i kada je bilo dobro bilo je kritika. Ako dobijete, onda kažu nije trava dovoljno zelena. Najviše sam krivac za situaciju koja se desila... Ova sedmica je bila dobra, vjerujem igračima, pogledali smo se u lice i vjerujem u ovu ekipu".

Gdje vidite probleme u ove prethodne četiri utakmice?

"Sa Borcem smo igrali dobro. Neću reći da je samopouzdanje na vrhunskoj razini... Meni je najbitnije da skupimo glave, da ih izoliramo od svega sa strane, a jedan pozitivan rezultat sve može vratiti. Kakav sam ja vođa ako nisam optimističan?

Oglasi

Nama sigurno nedostaje jedan pozitivan rezultat. Ako poznajete samu igru, kada imaš samopouzdanje, sve je drugačije. Dobili smo dobru 'šamarčinu' svi, kritikujte mene, sve je na meni, a igrače pustitite neka odigraju sve i iznesu sezonu".

Mnogi kažu da ekipa nema pravog lidera, pravog vođu?

"Lider se sam napravi. Neće trener reći 'e ti ćeš biti lider'... Niko se nije sada istakao da to bude. Nemamo igrača koji će sam povući to... Igrači to vide i razumiju, oni su sami razočarani, ne mogu shvatiti zašto ne idu za igračem, zašto na povratnom pasu rade greške. Pokušavamo ih smiriti".

Da li će biti promjena u ekipi u odnosu na posljednje mečeve?

"Tražili smo kostur ekipe, ali rezultati su se pogodili takoi da smo tražili i nismo još našli. Moramo naći dobru varijantu. Sigurno će biti promjena u ekipi".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sutra je meč bez publike?

"Za mene to nije dobra stvar. Igrači moraju biti spremni da prihvate kritike i pohvale sa tribina, to je tako. Volim da su tribine pune, nogomet se igra zbog navijača. Ako mi ne možemo podnijeti pritisak ili izazov, onda se bolje ostaviti toga".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
ostani, igmanu su bodovi prijeko potrebni.
3 2
zgembo.popuslic
U ovom trenutku sreca u nesreci za Sarajevo je sto nema publike pa igraci mogu igrati rastereceno tj. nece slusati psovke sa tribina nakon prve greske, tu im je sansa da ostvare pobjedu. Al cuj mu izjave da jos trazi dobitnu ekipu. Pa toliko si vremena sa njima, doveo svoje igrace i opet ne znas koja je prava ekipa. Za sta su ti onda pripremne utakmice sluzile. Obicno u prijateljskim utakmicama rezultat nije bitan nego se uigravaju akcije i trazi najboljih 11 igraca, kod njega je izgleda suprotno.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi